PUBLICITAT

L'etapa amb final al Coll de la Gallina tindrà 60 km. per Andorra

  • No es farà íntegra al Principat però gairebé tota la retransmissió televisiva serà en territori nacional
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un tram de la Vuelta del 2010 per Andorra la Vella durant a onzena etapa amb arribada a Pal, el vuit de setembre de l'any passat. Foto: ORIOL LLAURADÓ

La novena etapa de la Vuelta 2012 que tindrà final al santuari de Canòlich no es farà íntegra al Principat, tot i que aquest era el desig d'Andorra Turisme. Tampoc ha sortit a la llum de quina localitat es prendrà la sortida però fonts consultades per aquest rotatiu han confirmat que tindrà uns 60 quilòmetres íntegres per territori andorrà.

Aquest rotatiu es va posar en contacte ahir amb el president de la Vuelta, Javier Guillén, el qual ni confirma ni desmenteix res al respecte. Sigui com sigui dites fonts també van assegurar que queda totalment descartada l'entrada per la frontera del Pas de la Casa –això suposaria trepitjar França–, per tant es farà per la del riu Runer. Tenint en compte que les dues etapes anteriors es disputaran en territori aragonès i que la vuitena etapa té final a Alcanyís –localitat que es troba a uns 260 quilòmetres de Sant Julià de Lòria– tot apunta a que la aquell 25 d'agost en què la Vuelta trepitjarà el Principat procedirà d'algun punt de Catalunya i més concretament de la província de Lleida. Serà una etapa plana fins que s'endinsi en les nostres fronteres, on es viurà tota l'emoció.

Una altra prova de que vindrà de territori català és que la retransmissió televisiva serà gairebé íntegra a Andorra, en un altre desig del Ministeri de Turisme que sí ha pogut satisfer la cúpula de la Vuelta. A més la desena etapa amb sortida des d'Andorra i meta en una localitat de la província de Barcelona –sense descartar que sigui la Ciutat Comtal– serà l'única ja confirmada que passa per Catalunya, donat que l'endemà –27 d'agost– hi haurà descans i la caravana es desplaçarà per aire a Galícia per reprendre la competició.

BENEFICI EN LES AUDIÈNCIES / Queda clar que el pes que agafa Andorra en la Vuelta de cara a la pròxima edició li donarà un impuls important en les audiències. Canòlich acollirà la primera etapa de muntanya, malgrat que el tercer i el quart dia,al País Basc, hi haurà finals en alt. Les similituds que hi han entre el Coll de la Gallina i l'Angliru conviden a l'optimisme, ja que l'etapa del port asturià va ser l'any passat la més vista a Espanya, amb més de dos milions d'espectadors. D'altra banda la novetat de la ruta per Andorra també preveu despertar l'interès dels telespectadors, satisfent així amb èxit l'objectiu de Turisme d'invertir perquè Andorra tingui ressò a l'estranger.

La presentació de la 66a edició es preveu per al gener però el pròxim 19 de desembre el Govern detallarà el protagonisme d'Andorra en una cursa ciclista espanyola que, segons va fer públic a principis de novembre EL PERIÒDIC, tindrà com a novetat l'ascensió al Coll de la Gallina amb final de la novena etapa al santuari de Canòlich i la sortida de la desena també en territori nacional.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT