PUBLICITAT

Lleu davallada del nombre d'aturats per l'inici de la temporada d'hivern

  • També augmenten les ofertes de treball tot i que les tendències continuen sent pessimistes
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Façana de l'edifici que alberga els serveis d'Immigració i d'Ocupació Foto: EL PERIÒDIC

El Servei d'Ocupació ha registrat un lleuger decrement en el nombre d'inscrits al mes de novembre. La xifra total se situa en 854, el que són 38 persones menys que el mes d'octubre. Així ho va fer públic el Departament d'Estadística, que atribueix el descens a l'inici de la temporada d'hivern. De les 854 persones, 677 estan buscant feina i la resta volen millorar la seva situació laboral. D'altra banda, el nombre de beneficiaris de la prestació econòmica per desocupació involuntària també ha baixat en set persones, situant el nombre total en 94.

Les dades mostren que el novembre s'ha tancat amb 854 demandants d'alta, dels quals 677 en recerca d'una feina. En aquest sentit, Estadística indica que s'observa un lleu decrement del nombre de demandants i un augment important dels llocs de treball oferts, variacions associades al inici de la temporada d'hivern.

El nombre de demandants en recerca, però, continua sent molt alt amb una tendència anyal del 24,5% (dues dècimes menys que el mes d'octubre). Igualment, els demandants buscant una millora laboral continuen creixent, encara que amb menor mesura amb un +3,4% de tendència anyal. I el nombre d'ofertes de treball ha augmentat notablement, i malgrat un repunt estacional que recupera una mica la tendència anyal, aquesta continua en negatiu amb el -17,0%.

Els sectors en els que hi ha més demandants són els dels treballadors no qualificats (156 en recerca de treball i 28 perseguint una millora laboral), els treballadors de serveis, restauració, protecció i venedors (127 i 26) i els empleats administratius (106 i 44).

La franja d'edat que registra un nombre més elevat de demandants de feina és la que va dels 40 als 59 anys, amb un 42,5% dels inscrits al Servei d'Ocupació, seguida dels que es troben entre els 26 i els 39 anys, que són un 31%.

Per sexes, un 64,8% de les persones en recerca de feina són homes, mentre que el 35,2% restant són dones. Per contra, són majoritàriament dones les que busquen una millora laboral, sent el 57,1% del total dels inscrits en aquest apartat.

Pel que fa a la nacionalitat, són els espanyols el grup més nombrós d'inscrits al Servei d'Ocupació. En recerca de feina n'hi ha 238 i per millorar la situació laboral 65. El segon grup nacional més nombrós és el d'andorrans, que són un total de 246, seguits ja a certa distància pels portuguesos, que són 163 dels inscrits.

PRESTACIÓ D'ATUR INVOLUNTARI / D'altra banda, les dades mostren com el nombre de beneficiaris de la prestació econòmica per desocupació involuntària al mes de novembre ha baixat en set persones respecte el mes d'octubre, situant-se en 94. La majoria, el 70,2%, són homes, mentre que el 29,8% són dones. Per edats, la franja en la que es registren més beneficiaris és la que va dels 40 als 59 anys, seguida de la dels 26 als 39. Finalment, les dades mostren com el major nombre de beneficiaris se situa entre la comunitat espanyola (39) seguida de la portuguesa (25) i l'andorrana (18). Sense tenir en compte aquest darrer grup, val destacar que un 35,5% dels beneficiaris fa entre cinc i nou anys que resideixen al país, i un 32,9% ja fa més de 20 anys que hi viuen.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT