PUBLICITAT

Les matriculacions augmenten per segon mes consecutiu

  • En total es van vendre 247 vehicles, 200 dels quals eren turismes
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'exposició de vehicles de la Fira d'Andorra la Vella. Foto: EL PERIÒDIC

Durant el mes de novembre el nombre de matriculacions de vehicles ha estat de 247, una xifra que torna a representar una variació mensual positiva, de l'1,7%, per segon cop consecutiu, tot i que la tendència interanual, torna a registrar una variació negativa d'un -4,3%. No obstant, el Departament d'Estadística destaca que és una variació negativa més moderada que la registrada durant els mesos anteriors i és el menor diferencial interanual registrat aquest any.

El nombre de vehicles matriculats durant el mes de novembre ha estat de 247, dels quals 200 (un 81% del total) han estat turismes; 25 motocicletes i ciclomotors (10%); 12 camions i camionetes (16%) i 6 altres (2%).

Estadística assenyala que la tendència mensual presenta per segona vegada consecutiva una variació positiva de l'any, un 1,7%, cosa que no passava des de l'estiu del 2010. La interanual, en canvi, continua mantenint la tònica observada al llarg de l'any en curs, i torna a registrar una variació negativa, tot i que molt més moderada, un -4,3%.

El Departament d'Estadística assenyala que la tendència de matriculacions totals presenta un descens sostingut des de mitjans de l'any 2010, evolucionant durant el 2011 en els llindars més baixos de la sèrie presentada. Però, durant el darrer trimestre, s'observa una moderada evolució positiva.

Per segments del mercat, la tendència en matriculacions de turismes presenta una evolució sostinguda a la baixa des de mitjans de 2010, que s'intensifica durant la primera meitat de l'any en curs i fins a l'últim trimestre; moment en que s'aprecia un canvi de tendència, amb una moderada evolució a l'alça. Quant al segment de motocicletes i ciclomotors, la tendència també evoluciona a la baixa durant els darrers anys, tot i que de forma molt més atenuada.

La tendència en matriculació de vehicles pesats es troba en els mínims de la sèrie presentada, i s'observa una evolució en general estable durant la major part de l'any.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT