PUBLICITAT

Disminueixen lleument les divises intervingudes per la Guàrdia Civil

  • Flores constata «un abans i un després» de la sortida de la llista de paradisos fiscals
EL PERIÒDIC
VALLS DE VALIRA

Periodic
L'esmorzar que ha servit per acomiadar-se a José Ángel Flores com a subdelegat del Govern a Lleida, ahir. Foto: ACN

El subdelegat del Govern espanyol en funcions a Lleida, José Ángel Flores, va afirmar ahir que hi ha hagut «un abans i un després» de la sortida d'Andorra de la llista de paradisos fiscals. Aquesta sentència s'emmarca en el balanç de la intervenció de divises procedents d'Andorra al pas duaner de la Farga de Moles. Flores va destacar que al 2010 es van interceptar 1,7 milions d'euros però en l'exercici actual la xifra ha disminuït.

Aquest augment de les quantitats intervingudes des del 2010, Flores ho atribueix a diferents factors. El primer apuntat pel subdelegat del Govern espanyol a Lleida és «la manifestació del Govern andorrà d'anar per la via de deixar de ser un paradís fiscal i de col·laborar amb les autoritats europees», va recollir l'ACN. Seguidament, Flores va comentar que la crisi econòmica pot haver fet que «persones amb capitals a Andorra tinguin necessitat de baixar-los». L'augment de les divises intervingudes també es deu «a la bona feina i especialització de la Guàrdia Civil que presta servei a la Farga de Moles».

Així mateix, i respecte al contraban de tabac, sense especificar dades concretes, Flores va dir que les quantitats van baixant però no el nombre d'intervencions.

INTERVINGUTS 9.600 EUROS / La Guàrdia Civil va intervenir divendres 9.600 euros a una veïna de Vic en una operació duta a terme a la duana de la Farga de Moles. El decomís es va produir a les 16.30 hores durant la inspecció a un Audi amb matrícula espanyola. Els agents van localitzar 10.600 euros a la jaqueta de la conductora, a l'interior d'una bossa i sota la catifa de l'acompanyant. La propietària va resultar ser E.M.V., de 75 anys i veïna de Vic, que va continuar el viatge amb mil euros en concepte de mínim de supervivència.

La resta dels diners van quedar a disposició de la Comissió de Prevenció de Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries del Banc d'Espanya. Per tot plegat es va aixecar l'acta corresponent per infracció a la normativa sobre blanqueig de capitals.

D'altra banda, també es va decomissar durant el dissabte tabac de contraban valorat en 2.468 euros en dues operacions a la duana de la Farga de Moles. El primer decomís es va produir al matí durant la inspecció d'un vehicle Ford. Els agents van trobar 311 paquets de tabac de la marca Winston Classic, valorats en 1.117 euros, amagats sota la tapisseria del sostre. El conductor va ser identificat com a L.M., de 56 anys, amb domicili a França. El segon decomís es va produir a les tres de la tarda, durant la inspecció a un autobús de línia regular entre Andorra i Barcelona. Els agents van trobar 340 paquets de tabac de diverses marques valorats en 1.350 euros amagats en una motxilla. L'infractor va resultar ser C.S.Z., de 37 anys i resident a Barcelona. Per tot plegat es van aixecar les corresponents actes per infracció a la Llei de repressió del contraban, que juntament amb la mercaderia decomissada, va quedar a disposició de l'administrador de la duana.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT