PUBLICITAT

L'Ambaixada de Portugal tancarà el 3 de gener

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La concentració en contra del tancament, el novembre passat. Foto: EL PERIÒDIC

L'Ambaixada de Portugal a Andorra tancarà la seva secció consular el proper 3 de gener del 2012. L'Ambaixada portuguesa va comunicar oficialment la data del tancament ahir, a través d'un comunicat. Van posar de relleu que es produeix per una decisió governamental.

Queden, per tant, vint dies perquè els 13.000 residents de Portugal es quedin sense representació oficial del seu país. El país lusità ha iniciat una important retallada de les seves ambaixades repartides per Europa, partint de la importància que aquestes representen. S'ha considerat, per tant, que la comunitat portuguesa no és suficient rellevant per mantenir una estructura oficial.

Ara la lluita dels portuguesos se centra en mantenir almenys una «petita estructura» a Andorra, tal i com va defensar l'encara ambaixador portuguès, Mario Damas Nunes, durant el seu comiat la setmana passada. Aquesta estructura hauria de permetre realitzar els tràmits necessaris dels residents portuguesos per evitar desplaçaments fins a l'ambaixada de Barcelona. L'altra opció és que algun funcionari d'aquesta ambaixada barcelonina es desplaci periòdicament per atendre els seus conciutadans.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT