PUBLICITAT

Victòries contra la crisi

  • L'endeutament del CV Andorra no l'impedeix ser la revelació en la Superlliga 2 amb jugadors ?de casa'
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
A l'esquerra Lanza ?dorsal 3 i màxim bloquejador en l'última jornada? i Borrego, contra el Tenerife. A la dreta Geni ?màxim anotador? amb el Cáceres. Foto: EL PERIÒDIC

Pocs apostaven pel Club Vòlei Andorra al setembre, abans de començar una nova etapa en la Superlliga 2. L'endeutament que arrossega el club des de fa més de deu anys i que l'impedeix fer fitxatges –més ara amb la retallada en la subvenció del Govern– no augurava un futur esperançador però Lluís Hillaire ha sabut treure profit d'un equip format principalment per jugadors de casa.

Cinc victòries i quatre derrotes és el balanç fins a dia d'avui de l'Andorra. Fa quatre temporades, en la 2008-2009 –en la qual perdria la categoria als despatxos per falta de diners– va acabar setè de deu equips amb només dos partits més guanyats –set– per onze perduts. D'aquell equip continuen al vestidor pràcticament tota la columna vertebral d'ara: tant el tècnic com Geni da Silva, Borrego, Hèctor Garcia, Christian Salvador, Jose Garcia i Èrik Olivera. Llavors completaven l'equip Edgard, Altayó, Pequenho i Sergi Segado; ara són Iván Lanza, Porras, Castillo i –des de fa cosa d'un mes– l'ex jugador de la Seu i l'Eivissa Serra les cares noves.

Sorprèn, per tant, que aquest equip ocupi la segona posició de la taula (veure les dades de la pàgina 28) tot i que Hillaire va recordar ahir: «Ara hi han tres equips menys en la Superlliga 2 i no ens enganyem, han desaparescut més de cent equips de vòlei en els darrers cinc anys i el nivell ha baixat». Sigui com sigui aquell equip estava cridat fins i tot a lluitar per l'ascens a la màxima categoria espanyola i va acabar en la zona baixa i aquest any que es lluitava per eludir la categoria l'equip està responent més del que s'esperava. «Sobretot en els moments importants», va assenyalar amb satisfacció el tècnic tricolor. «Hem aconseguit regenerar aquest equip tret del partit a Eivissa estem jugant molt bé», va afegir. Prova d'això és que en els dos últims partits el CV Andorra ha poblat les estadístiques de jugadors seus (a sota es poden comprovar els números de la darrera jornada).

EIVISSA, PUNT D'INFLEXIÓ / L'Andorra va començar la lliga amb una derrota a casa davant el Palència i després va sumar tres triomfs seguits. Els dubtes van arribar quan en la cinquena jornada va perdre en dos dies per 3-2 a la pistes de l'Almoradí i de l'Emevé –avançat de la jornada 11 i fent uns 3.000 quilòmetres per carretera– i la setmana següent a Eivissa per 3-0. Quan els dubtes començaven a florir va arribar el 2-3 a la pista del líder Palència i l'esperada de dissabte a casa contra el cuer Càceres. En aquest 2011 tan sols falta jugar contra el Tenerife, molt endarrerit en la taula igual que el Cáceres: «Aquests dos estan un esglaó per sota de la resta», va ser la referència d'Hillaire. Un tercer triomf seguit garantiria passar el Nadal entre els quatre primers, que són els que opten a pujar a la Superlliga, tot i que el tema d'ascensos i descensos encara no està clar, en una prova més de que el vòlei espanyol no carbura bé.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT