PUBLICITAT

Satisfacció del col·lectiu de discapacitats, malgrat el retard

  • El text suposarà «avenços molt importants» i «demostra voluntat d'intel·ligència social»
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

El col·lectiu es va mostrar satisfet per la notícia de la ja propera ratificació de la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, malgrat el retard en aquest vistiplau. Al final hauran passat prop de cinc anys entre la signatura i la ratificació.

El president de la Federació d'Associacions de Persones amb Discapacitat (FAAD), Lluís Sàmper, va subratllar que «és una cosa esperada», ja que fa anys de la signatura, però alhora va manifestar que aquesta és «una molt bona notícia». Malgrat tot, va alertar que tot el que impliqui aquesta ratificació, el que ha de venir després –l'adaptació i l'avançament en el compliment del tractat per anar cap a un enfocament més social i no sanitari–, serà «més lent».

D'altra banda, la gerent de la Fundació Privada Tutelar i presidenta d'Autea (Associació d'Afectats d'Autisme), Ester Fenoll, va destacar que la ratificació d'aquest conveni serà «un pas endavant» i «demostra voluntat d'intel·ligència social». Així, va exposar que el text «té certs matisos i avenços molt importants pel col·lectiu» i que representa un «canvi important d'enfocament». Fenoll, que ha assistit a múltiples conferències i formacions sobre la convenció, va explicar que amb aquesta «qui discapacitat és la societat per no facilitar l'entorn necessari a qui presenta característiques divergents». És a dir, que l'acord internacional, signat per 153 països i ratificat ja per 108, fa avançar cap a dissenys universals, cap a la inclusió més que cap a la integració, que «tots passem per la mateixa porta» i no uns per un cantó i els altres per un altre.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT