PUBLICITAT

Els accidents i les baixes laborals disminueixen en sis anys consecutius

  • Les noves afiliacions a la seguretat social superen les de l'any passat
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un treballador de la construcció, sector que registra cada anys més accidents laborals. Foto: EL PERIÒDIC

L'evolució dels darrers sis anys ve marcada per una disminució continua dels accidents laborals i en conseqüència de les baixes. Una situació que ve marcada també per la davallada d'altes de persones assegurades i també de la tendència baixista de les noves afiliacions a la seguretat social

En concret en els onze primers mesos de l'any s'han registrat un total de 3.459 accidents, 560 menys que en el mateix període de l'any passat. Pel que fa a les baixes, han estat un total de 1.614 de gener fins a novembre, 358 menys que en l'exercici anterior.

Per sectors, la construcció, el comerç i reparació de vehicles i altres activitats socials i de serveis prestats, són els que més accidents registren. En canvi, la producció i distribució d'energia elèctrica és el sector amb un mitjana més alta de dies de baixa laboral. En el que portem d'any, la mitjana és de 97 dies de baixa. El segueix el sector de l'agricultura, ramaderia, caça i sivicultura, amb 87 dies per baixa. En tercer lloc està l'Educació, que en té 60.

Com hem dit anteriorment, aquesta disminució d'accidents està relacionada directament amb la baixada de persones assegurades. En concret, des del 2006 amb 38.369 altes de persones assegurades s'ha donat una disminució continua fins arribar aquest any en el que a setembre (última dada registrada) només hi havia 18.606 altes.

MÉS AFILIACIONS / Pel que fa a les noves matriculacions a la seguretat social, val a dir que en aquest cas es dóna una tendència a l'alça després de de sis anys de baixada continua. Només en els nou mesos primers d'aquest any ja es superen les noves matriculacions de tot l'any passat.

D'aquesta manera, fins al setembre passat hi havia comptabilitzades un total de 2.124 noves afiliacions a la seguretat social, 70 més que totes les sumades durant els 12 mesos de l'any passat, en el que es va donar el rècord negatiu de menys noves matriculacions a la CASS en els darrers 10 anys.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT