PUBLICITAT

Kits anticrisi i solidaris

  • L'organització del mercat de Nadal de la capital ha cedit un estand a Autea, que l'aprofita per recaptar fons i donar-se a conèixer
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Fenoll i altres membres d'Autea a l'estand de la plaça de la Rotonda. Foto: ANA / MARTA TORT

L'Associació d'Afectats d'Autisme d'Andorra (Autea) disposa d'una caseta al mercat de Nadal de la capital. El privat que ho organitza els ha cedit gratuïtament un estand per a què l'entitat pugui recaptar fons i donar-se a conèixer.

Justament això darrer és «molt important» per a la presidenta d'Autea, Ester Fenoll. La sola presència al poblet que s'ha construït a la plaça de la Rotonda d'Andorra la Vella permet donar «visibilitat» al col·lectiu, explicar què és l'autisme i afavorir així que «la gent prengui consciència». De fet, Fenoll remarca que pel moment són nombrosos els curiosos que s'han acostat a la caseta d'Autea per preguntar i informar-se. La ubicació del mercat és ideal: és un «lloc cèntric i hi passa molta gent», tant d'Andorra com visitants, va elogiar l'organització la presidenta d'Autea, que alhora va assegurar que aquesta «és una molt bona iniciativa».

Però a l'estand de l'organització en favor de l'autisme no només s'informa. L'altre gran objectiu és «recaptar fons per a l'associació i ajudar les famílies». Per això han posat a la venda multitud d'objectes i organitzat un sorteig. Els preus oscil·len entre un euro i fins a un màxim de 35 euros. El més car és un mussolet de roba «que ja té una colla d'admiradors». I per preus inferiors es poden trobar des d'elements de decoració nadalenca a paraigües, passant per capses i productes de papereria i xocolatines. A més, Autea també ha comptat amb la solidaritat d'altres privats que han donat mercaderies i productes per a què l'associació pugui vendre-ho i obtindre'n benefici. Tothom pot trobar-hi un regal apte per a la seva butxaca i ser alhora solidari.

D'entre tot el que es pot trobar a la parada d'Autea destaca el «kit anticrisi». Es tracta d'un paquet que de moment ha tingut força èxit i que inclou un clauer amb forma de trèvol de quatre fulles per tenir bona sort, una guardiola petita amb forma de porquet que «de seguida està plena», unes ulleres amb vidres rosa justament per «veure la vida de color de rosa», i una llibreta thinking positive en la qual «només es poden apuntar els pensaments positius», i s'adjunta un llapis per poder anotar-los.

«Necessitem que es vengui tot», va sentenciar Fenoll, ja que es tenen poques possibilitats per recaptar fons per a l'associació. La presidenta d'Autea, a més, considera «important que la gent col·labori», i va remarcar que cinc euros, per exemple, «no suposa molt», però «si ho fa tothom, seria com si ens toqués la loteria».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT