El Pidasa torna al lideratge en vèncer l'Escale i empatar el Matecosa

• El Lusitans és l'únic que manté el ritme del nou líder gràcies a la seva victòria contra el cuer Ranger's
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Ricard, porter del Pidasa, protesta ahir l'àrbitre després de rebre el gol de l'Escale que obria el marcador en el derbi colomenc. Foto: EL PERIÒDIC

Aquesta és una Primera Divisió d'anades i tornades en la primera plaça, prova en realitat de la rivalitat que hi ha entre quatre equips –els de la lliga de dalt– que es mouen en uns guarismes semblants. Cada jornada és diferent, i si bé la passada el Pidasa Santa Coloma era el derrotat en caure 1-0 contra el Matecosa Sant Julià, en aquesta 10a jornada han estat els colomencs els beneficiats en vèncer els seus veïns de l'Escale per 1-3 i veure com els lauredians cedien dos punts contra el Principat, al matí a Alàs (0-0). El Construccions La Posa Lusitans, per la seva part, ahir tenia de rival el cuer, i amb lògica es va imposar (2-5), amb la qual cosa manté el ritme del nou líder, a només un punt.

La classificació va tornar a donar la volta ahir. El Principat va frenar en sec el Matecosa amb un empat sense gols a Alàs que tant Pidasa com Escale havien d'aprofitar en el derbi colomenc. A l'hora del matx, aquest sentiment existia, i així van ser els homes de Lluís Miquel Aloy els que es van avançar gràcies a Jordi Barra. Era el minut 7 i quedava un món per al final, i més sent un partit de la màxima rivalitat. Així, deu minuts després va ser Christian Xinos qui va empatar, mentre Juli Sánchez va avançar el Pidasa, capgirant el marcador, en el minut 39. Abans del descans arribaria el tercer dels homes de Luís Blanco. Novament Juli Sánchez va ser l'autor d'un gol que seria definitiu, i que donava els tres punts i el lideratge al Pidasa, tot i els intents de l'Escale en una segona part sense gols, de mantenir el tipus i lluitar per reduir distàncies.

Amb aquest resultat, el Pidasa és líder amb 23 punts, pels 22 que suma el Lusitans, els 21 del Matecosa, i els 20 de l'Escale. Tots en un mocador, una forquilla de tres punts per decidir una lliga que, aquest any sí, està emocionant.

Ara bé, l'emoció és a mitges, perquè des de la quarta posició fins al final, tot són penúries. El Construccions Modernes Inter Escaldes manté l'orgull amb 10 punts, cinquè, especialment després de derrotar ahir per 3-2 la UE Engordany, un rival directe per aquesta mitja taula. Pinho va avançar els escaldencs en el minut 14, però l'Engordany va empatar al minut següent per mitjà de Carles Quintela. Va ser un moment de crisi, perquè Àlex Izquierdo va fer el 2-1 per a l'Inter en el 30, mentre que Veigas va posar el 3-1 en el 32. Pinho, en pròpia porta, va tancar el 3-2.

LUSITANS NO DEIXA SOMIAR EL RANGER'S/L'equip que segueix sense puntuar arribats a la 10a jornada és el Ranger's. El que és cuer de la lliga per mèrits propis es va avançar en el marcador davant del Construccions La Posa amb gol d'Òscar Monteagudo a la mitja hora, però després la il·lusió va volar. El conjunt de Vicenç Marqués va empatar cinc minuts després amb diana de Reis, i en el 42 va fer l'1-2 gràcies a Leonel Correia, que va ser també qui va posar l'1-3 en el 46. Amb tot, el Ranger's va voler entrar en el partit amb un segon gol, el 2-3 de Dani Garcia en el minut 53, però en el 69 de nou Reis ampliava la diferència amb el 2-4, i més tard era el mateix jugador qui matava el partit en el temps de descompte amb un gol de penal (2-5). Amb aquesta victòria, el Lusitans és segon de la classificació a un punt del líder, mentre que el Ranger's s'enfonsa una mica més amb zero punts, cinc gols a favor i 56 en contra.