Albós i Xandri vencen en la Nocturna del Pas de la Casa

• 97 esquiadors participen a la primera cita de la Copa d'Andorra
PAS DE LA CASA

La sortida de la segona mànega de la Nocturna, ahir al Pas de la Casa Foto: tony lara

Joan Albós (Club Pirinenc i de l'equip de la FAM) i la catalana Alba Xandri (Berguedà) van ser els vencedors absoluts de la primera cita de la Copa d'Andorra d'esquí de muntanya. La cursa va destacar pel centenar de participants que hi van formar part (97 exactament), que quadrava els càlculs que havien fet des de l'organització. L'estat de la neu va ser molt bo, i no va caldre fer cap variació en el recorregut.

Joan Albós va ser el corredor més ràpid amb un temps global de 36min 07s. La cursa consistia en dues sortides massives amb pujada per superar els 420m de desnivell preparats pel Club Pirinenc Andorra, amb la baixada neutralitzada per tornar al punt d'inici. En la primera ascensió, Albós va aconseguir aturar el crono en 17min 32s, mentre que en la segona va trigar tres segons més (17min 35s). Així, es va proclamar campió de la Nocturna del Pas, per situar-se a més líder de la Copa.

En la categoria femenina, Xandri va aturar el crono en 22min 43s, mentre que en la segona ho va fer en 22min 48s. El seu total va ser de 45min 32s.

L'EQUIP NACIONAL ESCALFA MOTORS / La Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) va presentar ahir a la sortida els 12 integrants de l'equip nacional que representaran el país en les curses internacionals.