PUBLICITAT

Salut retira unes lents de contacte en detectar residus d'oli de silicona

  • La substancia pot provocar visió borrosa, dolor ocular intens i lesions
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una imatge d'un envàs facilitada pel Govern.

El Ministeri de Salut i Benestar va emetre ahir una alerta per demanar la retirada d'unes lents de contacte després de detectar residus d'oli de silicona en diversos lots. Aquest material pot produir visió borrosa, molèsties, dolor ocular intens o lesions oculars. Per això es recomana als usuaris deixar d'usar el producte de forma immediata.

Després d'un ofici enviat per la Agencia Española de medicamentos y productos sanitarios, el Ministeri de Salut i Benestar andorrà va demanar la retirada del mercat de determinades marques i lots de les lents de contacte Avaira Sphere del laboratori CooperVision Manufacturing del Regne Unit. Segons va informar Salut, s'havien trobat restes d'oli de silicona en diferents lots del producte. Els usuaris han de deixar d'usar-les de forma immediata i, en cas de sentir algun dels símptomes, consultar amb el metge. Igualment, es demana als establiments que disposin d'alguna unitat d'aquest producte que la retirin de la venda.

Aquestes lents de contacte, que es comercialitzaven sota diferents marques, s'apliquen sobre la còrnia i estan dissenyades per a la correcció de les ametropies, incloent la miopia, hipermetropia i algun tipus d'astigmatisme. Són d'ús diari i tenen una vida útil de fins a un mes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT