PUBLICITAT

El Govern es pronuncia sobre el cas Tinnemann

  • L'Executiu reclama a Alemanya el dret de la menor a contactar en els dos pares
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

l'Executiu va informar ahir que ha fet arribar al ministeri d'Afers Exteriors alemany els formularis previstos en el marc dels convenis per garantir el dret de la menor a mantenir contactes amb els dos progenitors. Es tracta de la filla de la metgessa Rosamaria Bruni que treballa a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell i de Peter Tinnemann, que es va endur a la filla aprofitant un permís del centre de menors de la Gavernera.

Segons va informar ahir, el Govern ha notificat a les autoritats alemanyes l'activació dels convenis de la Haia sobre els aspectes del segrest internacional de menors i d'Estrasburg sobre el reconeixement i l'execució de les decisions en matèria de custòdia de menors i el restabliment d'aquesta custòdia. Ambdós convenis van entrar en vigor el passat dia 1 de juliol.

Segons informa l'Executiu, les autoritats alemanyes han col·laborat en tot moment, en el marc de les excel·lents relacions bilaterals i han fet arribar a les autoritats competents andorranes un informe dels seus serveis socials sobre l'estat de la menor.

Des del Govern es va destacar que els canals de diàleg entre les autoritats competents dels dos països es troben plenament establerts i consolidats.

Tinnemann és ara al país germànic amb la seva filla, mentre que Bruni es va reincorporar a la seva feina a l'hospital després que el Tribunal Superior la deixes en llibertat el passat juliol. La metgessa ha reclamat al Govern andorrà que actuï per retornar la menor al Principat. Les autoritats alemanyes coneixen on és Tinnemann i han avaluat la situació de la menor.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT