PUBLICITAT

La guia d'Andorra s'adapta com a aplicació per a 'smartphones'

  • La prova pilot, amb 7.000 descàrregues, obliga a idear una opció similar per a 'tablets'
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El web d'iTunes.

La guia turística amb tota la informació sobre el Principat ja té versió 2.0. Andorra Turisme, conjuntament amb els set comuns, ha creat una aplicació per a mòbils smartphone on es recull tot allò considerat d'interès per als visitants, des d'explicacions sobre el país andorrà fins una classificació detallada d'on poder pernoctar i on poder menjar, entre d'altres informacions que poden ser d'utilitat.

L'actual aplicació és gratuïta, està en quatre idiomes –català, castellà, anglès i francès–, i ja es pot descarregar des de qualsevol telèfon mòbil intel·ligent. Sigui Apple, a través d'Apple Store, sigui Android, a través d'Android Market. Finalment, la societat Andorra Turisme també ha ideat una aplicació Java destinada a aquells telèfons mòbils que no són smartphone. Aquesta darrera es pot aconseguir accedint a la pàgina web www.andorra.ad.

El tècnic d'Andorra Turisme, Roger Pié, va explicar que va ser aquest estiu quan es va llançar al mercat una prova pilot d'aquesta aplicació, i «la seva bona acollida» és el que va constatar que calia fer-ne una de definitiva. En xifres, un total de 6.955 persones es van descarregar l'aplicació. Més específicament, 5.566 usuaris ho van fer a través d'un Iphone, i 1.389 a través d'un mòbil Android.

La versió actualment llançada ja és la definitiva. S'hi ha inclòs tot el contingut de la guia en format paper que s'elabora des d'Infoturisme, així com aspectes que s'exposen al portal web d'Andorra.ad. Per exemple, informació relacionada amb la cultura, amb la natura, amb la restauració, amb l'oci, l'esquí o el wellness. Tot això sumat a un motor de recerca amb filtre i un desglossament amb fitxes sobre continguts que hi ha als museus andorrans. De moment, l'aplicació «no permet comprar res» directament, tot i que sí que ofereix números de telèfon als que es pot trucar sense haver de teclejar-ho al mòbil.

Pié va explicar que l'aplicació de la guia d'Andorra té dues vessants. Una per a la qual es necessita estar connectat al 3G per poder accedir-hi, com la meteorologia o l'agenda d'activitats, i una segona amb continguts estables –«tot i que es van actualitzant» periòdicament, segons va informar Pié– que es poden consultar sense la necessitat de tenir connexió a internet en funcionament.

El futur, les TIC / La nova aplicació per a telèfons mòbils no és l'únic aspecte relacionat amb les noves tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) en el qual han treballat Andorra Turisme i els comuns. A través del programa d'Infoturisme s'ha posat en marxa un gestor estadístic a totes les oficines d'atenció al visitant que s'actualitza a temps real per poder tenir les dades sobre els visitants que s'hi adrecen. «D'aquesta manera podem saber en tot moment com està anant la jornada o quines són les tendències», va detallar el tècnic d'Andorra Turisme.

Paral·lelament, l'altre gran repte és millorar l'actual portal web escoltant les exigències del mercat. De moment s'està elaborant el plec de bases del concurs públic per adjudicar-ne els treballs, que es llançarà properament. La intenció és crear una pàgina web on poder comprar, amb una central de reserves i amb enllaços als portals hotelers del país, segons va informar Pié.

D'altra banda, veient la bona acollida que ha tingut aquesta aplicació només posar-se en funcionament, el treball se centra ara en llançar la mateixa aplicació també per a tablets com l'Ipad. Finalment, Andorra Turisme vol treballar conjuntament amb els comuns per «implantar els mateixos continguts de les aplicacions a les pantalles tàctils que hi ha a les oficines nacionals de turisme, com és el cas de la de Sant Julià al costat de la frontera, de la d'Ordino o de la d'Andorra la Vella.

Pié va reconèixer que aquest món de les noves tecnologies «és el futur» en la tasca d'informar i captar visitants. Això sí, «no deixarem de fer els formats digitals», va assegurar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT