PUBLICITAT

Aparcar al Pas serà més car, amb la monopolització de la gestió

  • El cap de l'oposició d'Encamp preveu que serà un impediment per als clients que vagin a comprar
P. G.
ENCAMP

Periodic
Vehicles estacionats en un aparcament horitzontal al centre del Pas de la Casa. Foto: TONY LARA

Els aparcaments horitzontals del Pas de la Casa i la zona blava apujaran les tarifes de forma gradual fins arribar al preu dels aparcaments verticals (95 cèntims/hora). Així ho va explicar aquesta setmana el cònsol d'Encamp, Miquel Alís. L'explicació ve donada perquè la concessionària que gestionava els aparcaments verticals i alguns horitzontals ha reclamat al Comú l'equiparació de les tarifes, perquè segons assegura, la competència dels nous aparcaments horitzontals i de la zona blava del centre de la població perjudica l'afluència de clients als verticals. Aquest encariment suposarà, segons l'oposició del Comú d'Encamp, un impediment més per als clients que compren al Pas.

Per tant, la revisió del contracte suposa a més de la rectificació a l'alça dels preus, la gestió del nou aparcament de les Abelletes, aconseguint així, per part de la concessionària la gestió de tots els pàrquings del Pas. En aquest sentit, i després de la inversió realitzada en el de les Abelletes, amb l'enquitranament, la instal·lació de les barreres i màquines expenedores, el Comú d'Encamp vol recuperar els diners a llarg termini i ho farà cobrant el 13% del cànon de l'aparcament en lloc del 10% com es feia fins ara.

Aquesta decisió d'apujar els preus va ser criticada pel cap de l'oposició del Comú d'Encamp, Pere Torres, qui va manifestar que aquesta mesura serà un nou impediment per als clients que van a comprar al Pas de la Casa. «Ho veig com una penalització als comerços i als clients». Per altra banda, Torres també va criticar que la concessionària dels aparcaments hagi efectuat aquesta renegociació del contracte, perquè, segons assegura, «el comú no es va comprometre a donar-li cap monopoli», va dir.

Per la seva banda, Alís va explicar que el canvi del contracte ve donat perquè el comú ha modificat els paràmetres del que hi havia vigent, a l'incorporar la zona blava i els altres aparcaments horitzontals. La competència que diu la concessionària li ha perjudicat ha estat la raó per la qual l'empresa reclama una modificació de les tarifes.

ENCARIR DE FORMA GRADUAL /L'augment dels preus de la zona blava i dels aparcaments es farà de forma gradual. De fet els verticals no tenen previst augmentar les tarifes en dos o tres anys. Els horitzontals i la zona blava ho faran amb 10 cèntims cada semestre fins arribar als 0,95 cèntims que costen els verticals, i així aconseguir una homogeneïtzació de les tarifes.

Tot i això, Alís va assegurar que en cap moment el preu d'aparcar al Pas serà més car que el de la resta de centres comercials del país, com Andorra la Vella i Escaldes-Engordany.

L'oposició va reclamar que s'afegeixi al contracte alguna clàusula per a la concessionària perquè tingui un límit d'augmentar els preus.

El descompte del 10% de les tarifes per als residents i treballadors del Pas de la Casa se seguirà mantenint.

L'empresa que gestiona els aparcaments del Pas, ha notat una gran davallada de vehicles als seus aparcaments verticals després de l'adaptació de nous pàrquings horitzontals als centre de la població i també de la zona blava. Per aquest motiu i donades les pèrdues ha hagut d'arribar a aquesta renegociació per no perdre més diners. Una modificació del contracte que afectarà a les butxaques dels turistes i treballadors que cada dia aparquen al Pas.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT