PUBLICITAT

Els constructors volen participar al macroprojecte

  • Des de la CEA aplaudeixen la iniciativa i la qualifiquen de «bona notícia»
P. G.
ENCAMP

Periodic
Zona on es projecta el pla. Foto: EL PERIÒDIC

Les reaccions no s'han fet esperar a l'anunci fet públic el passat dimecres per la nit pel cònsol d'Encamp, Miquel Alís, sobre la nova ciutat que es projecta per al pla parcial de la Unitat d'Actuació Suble Cabeca del Poupe, amb un termini de 20 anys i que comptarà amb parcs temàtics, hotels, comercials i parc empresarials. Per una banda els constructors es veuen atrets per aquest projecte que podria oferir una frenada a l'augment de pèrdues de treball i per altra els empresaris aplaudeixen iniciatives com aquesta que reactiven l'economia del país, ara perjudicada per la crisi.

Al tractar-se d'una iniciativa privada, fins ara no s'havia donat a conèixer i ni la confederació empresarial ni els mateixos contractistes d'obres tenien coneixement d'aquesta macrourbanització projectada. Però l'anunci d'aquest projecte que es preveu sigui exposat al públic properament ha estat acollit des dels sectors empresarials com una «molt bona notícia».

Per part de l'Associació de Contractistes d'Obra, ACODA, el seu president Víctor Filloy, va manifestar que la planificació a llarg termini pot donar seguretat al sector. Per aquest motiu i tot i ser un projecte privat, Filloy, va fer un reclam perquè es tinguin en compte les empreses del país «perquè tenim la mateixa capacitat que les empreses d'àmbit internacional», va explicar. Per tot, el president d'ACODA va voler «encoratjar als privats» perquè comptin amb les empreses del país.

Per la seva part, Xavier Altimir, president de la CEA, va manifestar que des de la patronal «ja feia temps que es reclamava un parc empresarial i també la necessitat de magatzems». El projecte és vist, segons Altimir, com un «generador d'activitat i de llocs de treball», va dir.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT