PUBLICITAT

El titànic projecte del nou Encamp, enllestit en 20 anys

  • Es tracta d'una ciutat amb zona empresarial, comercial i residencial que suposarà un «oxigen» per a l'economia
P. G.
ENCAMP

Periodic
Una imatge virtual de la nova urbanització que se situarà a la carretera que connecta Encamp amb Escaldes-Engordany Foto: COMÚ D'ENCAMP

Es tracta d'una nova ciutat. Un projecte inèdit a Andorra. Lluny d'una urbanització de luxe com la Querola. És un nou nucli urbà que integra centre comercial, hoteler, d'oci, residencial i parc empresarial. 172.275 metres quadrats de parcel·la i l'aprofitament urbanístic de 519.00 metres quadrats de sostre. Lluny d'aquell parc tecnològic que es va avançar que s'ubicaria entre la boca del túnel dels Dos Valires i l'edifici de Ràdio Andorra. El que el cònsol d'Encamp, Miquel Alís, va presentar ahir en el seu darrer consell de comú és una obra faraònica. El consell del Comú va aprovar ahir de forma provisional el pla parcial de la unitat d'actuació Suble Cabeca del Poupe, uns terrenys que són propietat de la família Reig. Alís ho va presentar com la zona número u d'Andorra, a més de què suposarà «un oxigen per a la construcció i l'economia del país».

Ara però, queda un mes perquè s'exposi al públic i es presentin les al·legacions corresponents i comenci, doncs, a principis de l'any vinent, el projecte urbanístic de la primera de les dues fases que, juntes, tenen un termini de 20 anys. L'empresa Arbres de la tardor és la que executarà aquest pla parcial

Durant aquest període, el nombre d'edificis i equipaments d'aquesta zona es preveu que puguin suposar un revulsiu econòmic per al país. Al 2031, si tot va bé, aquest impacte continuarà amb l'atractiu turístic i empresarial que preveu el projecte. «Serà un plus per a Andorra», va explicar Alís.

El cònsol encampadà va manifestar que segons les informacions de la promotora, el nou centre integrarà marques comercials d'alt prestigi i el turisme que vol atraure «no és el mateix que ve a Andorra», va remarcar Alís. Es preveu una zona d'alt standing amb diversos edificis, pels quals es preveuen usos d'oci, recreació, comerç, parc empresarial, hotels, estudis, residencial i també d'emmagatzematge.

UN PARC AL SOSTRE / El disseny del projecte contempla una integració d'una peça urbana sensible al medi ambient. «És com si obrim una capa de la muntanya, construïm els edificis i la tornarem a baixar», va definir Alís. L'estructura està basada en una connexió, amb passarel·les amb espais verds i oberts i amb un parc que es construirà al sostre dels edificis d'aquesta nova ciutat i que serà d'ús públic.

La primera de les fases, que trigarà cinc anys, suposarà la urbanització del 85% de la unitat d'actuació. Es tracta de la zona que va de la boca del Túnel dels Dos Valires fins a la rotonda d'abans de Ràdio Andorra. En aquesta zona s'urbanitzarà una de les parcel·les que se cedirà al Comú de més de 10.000 metres quadrats i que estarà just per sota de la sortida del túnel. El Comú rebrà altres 8.000 metres quadrats en altres parcel·les, en concepte de cessió del 10%.

Alís ho va qualificar com a «projecte de país», tant pel que representarà una vegada finalitzat, com pel revulsiu econòmic que comportarà la construcció.

Un projecte faraònic, callat i en secret durant tota la campanya electoral, i que ha estat presentat com una obra privada, però on el Comú ha posat anys de treball.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT