PUBLICITAT

ILP per jutjar als responsables de portar el país a la fallida

  • Els sindicats acorden manifestar-se contra les retallades quan es votin al Consell
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'assemblea de funcionaris celebrada el passat 25 de novembre Foto: TONY LARA

No hi haurà, de moment, boicot a la CEA. La Plataforma de sindicats de la Funció Pública va reunir-se ahir per donar una oportunitat de negociació a les relacions trencades amb la patronal. Però paral·lelament, van acordar durant aquesta trobada un seguit de mesures encarades a denunciar les retallades que vol dur a terme l'Administració Central. Entre elles, posar en marxa una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per tal de «demanar responsabilitats polítiques a aquelles persones que han portat el país a la fallida» i perquè «aquesta situació, no torni a passar en un futur», va explicar el portaveu de la Plataforma, Gabriel Ubach.

És a dir, de la mateixa manera que s'ha iniciat des de la ciutadania una iniciativa per portar al Consell General la prohibició de fumar, els funcionaris volen fer ara el mateix per tal de jutjar als que han portat al país en una situació d'endeutament. Per exemple, a partir de grans obres o infraestructures innecessàries, considera la plataforma. La intenció de la ILP és que no torni a passar el mateix. Ubach va explicar que la setmana vinent aniran al Consell General per completar la informació i documentació necessària per poder començar el més aviat possible. La intenció és que pugui adherir-s'hi tota la població.

manifestació al consell general / Un altre dels acords assolits ahir durant la reunió mantinguda entre tots els representants dels sindicats és la manifestació per criticar obertament aquesta reducció salarial i de complements que el Govern aplicarà als funcionaris. Aquesta es farà el dia que es voti al Consell General aquesta legislació. És a dir, tot apunta que serà aquest mes.

Ubach va explicar que tant bon punt se sàpiga la data convocaran a la ciutadania a manifestar-se en un recorregut que anirà des del carrer de la Unió fins a la porta de la nova seu del Consell General.

D'altra banda, els funcionaris van acordar tirar endavant una tercera actuació. Ja han encarregat uns adhesius crítics amb les actuacions del Govern, que començaran a repartir d'aquí a una setmana i que també s'oferirà als turistes, perquè vegin quina és la situació que viu el país, va explicar Ubach. Els adhesius portaran dos lemes: «Jo no sóc patridiota» i «Sóc funcionari, perdó, no ho tornaré a fer».

Aquestes seran les actuacions primordials de la Plataforma les properes setmanes. De moment, el boicot a la CEA queda aparcat. Avui contactaran amb el seu president, Xavier Altimir, per intentar acostar posicions i evitar l'acció del boicot. «Preguntarem el per què de les seves declaracions», va manifestar Ubach, «com a mínim, volem asseure'ns a parlar i a negociar». A partir d'aquí, es decidirà si anular el boicot o tirar-lo endavant.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT