PUBLICITAT

Les vendes cauen entre el 10 i el 20% en la primera part d'aquest llarg pont

  • Els establiments de les parròquies altes són els més perjudicats
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Superada la primera part del pont, els comerciants van reconèixer ahir que l'afluència de turistes i el volum de vendes ha disminuït entre un 15 i un 20% respecte a l'any passat, recuperant-se fins al 10% durant el passat dimarts (últim dia de la primera part del pont i primer festiu). Tot i així, el fet que hi hagi un dia més de pont que el 2010 i que molta gent hagi optat per agafar festa a partir de dijous dóna esperances tant a hotelers com a comerciants.

Antoni Miralles, vicepresident de la Federació d'Associacions de Comerciants d'Andorra (FACA), va dir ahir que «la gent està esperant a la segona part del pont per veure si té neu».

Tot i que la primera part del pont no està tenint les mateixes xifres que en els darrers anys, els comerciants esperen «no perdre la marxa del mes de novembre i recollir el que s'ha sembrat amb la campanya de Turisme d'Andorra», segons va indicar Miralles.

Els sectors més perjudicats / Els qui ja estan patint la davallada de les vendes són els sectors d'equipaments, roba i esports que han perdut un volum de negoci del 20%, «que no saben si recuperaran perquè no fa fred i d'aquí a 15 dies comencen les rebaixes», segons va manifestar a l'ANA el vicepresident de la FACA.

També els establiments de les parròquies altes tenen registres per sota del 50%, tant en ocupació com en volum de negoci. Amb la majoria d'estacions tancades, les anul·lacions s'han anat succeint durant tot el cap de setmana, tal com va reconèixer el portaveu de la Unió Hotelera d'Andorra (UHA), Joan Antoni Azurmendi, fins al punt que alguns establiments ni han obert i els que han pogut aprofitar Arcalís han estat entre el 20 i el 60% d'ocupació. El també vicepresident de la FACA, Toni Corominas, va afegir que «si no hi ha ocupació tampoc tenim gent circulant pels pobles i els comerços se'n ressenten» i va considerar que en zones com Soldeu o Arinsal l'objectiu seria acabar la setmana arribant al 50% d'ocupació i volum de negoci. Les botigues d'esport ubicades a peu de pistes, va explicar Corominas, es beneficien principalment del lloguer de material d'esquí i «sense això no hi ha vendes paral·leles». Les perspectives de cara als propers dies depenen, doncs, del temps. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT