PUBLICITAT

48 sancionats per no tenir els papers del cotxe en regla

  • El proper dia 12 s'inicia la campanya de prevenció per a cinturons i telèfons mòbils
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un agent de policia revisa el maleter d'un cotxe. Foto: ORIOL LLAURADO

El Cos de Policia va realitzar 724 controls durant la setmana del 21 al 27 de novembre sancionant 48 persones per infraccions relacionades amb la documentació del vehicle o amb el conductor. Aquesta campanya també va servir per sensibilitzar els conductors sobre la necessitat d'equipar el vehicle per a la temporada d'hivern, segons va informar ahir la Policia. El pròxim 12 de desembre s'inicia una nova campanya, en aquest cas de prevenció per cinturons de seguretat i telèfons mòbils que també durarà una setmana.

La Policia va realitzar en aquest període una campanya preventiva de circulació en relació a controls de documentació, ITV, targetes de transport i informació sobre equipaments hivernals. Durant aquesta setmana es van fer 724 controls, resultant sancionats 48 conductors (un 6,62% dels controlats). D'aquests, 27 circulaven sense la ITV vigent, 17 van ser multats per no exhibir el corresponent permís de conducció o assegurança i 4 van rebre sancions per conduir un vehicle amb matrícula andorrana amb permís de conduir estranger, sent residents per un període superior a sis mesos.

També en el decurs d'aquesta campanya, s'ha intentat sensibilitzar els conductors sobre la necessitat d'equipar els vehicles per a la temporada d'hivern, i sobretot en la necessitat d'estar preparats per a circumstàncies climatològiques adverses (neu o glaç), habituals durant els mesos d'hivern. Dels 724 controls abans esmentats, 388 vehicles anaven degudament equipats per a la temporada d'hivern (un 53,6% del total). La gran majoria dels conductors dels vehicles que no anaven degudament equipats, van manifestar la seva intenció d'equipar-los properament.

Al marge dels objectius d'aquesta campanya, també durant la mateixa s'han imposat altres sancions als conductors, per un total de 55 infraccions al codi de la circulació; 28 per circular sense dur lligats els cinturons de seguretat, 10 per l'ús de telèfons mòbils durant la conducció, 8 per circular amb pneumàtics en mal estat, 2 per circular sense els retrovisors obligatoris, 2 per utilització de plaques de matrícula inadequades, 2 per conducció temerària, un per no respectar la senyalització, un per avançament indegut i un per conduir un vehicle amb el permís tipus ‘J' sense estar acompanyat per les persones autoritzades.

El pròxim 12 de desembre inicia una campanya de controls de cinturons de seguretat i ús de telèfons mòbils, que s'estendrà fins al 18 de desembre. A més, coincidint amb el període de dinars i sopars d'empresa i el Nadal, es posaran en marxa nous controls d'alcoholèmia entre el 22 de desembre i el 8 de gener.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT