PUBLICITAT

'Mosaics' amb el Portugal d'inici del segle passat

  • La mostra presenta un conjunt de fotografies que recreen les diferents activitats en l'entorn rural de les gents del nord
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Una integrat de la Casa de Portugal al costat d'un maniquí tradicional Foto: COMÚ D?ENCAMP

La Sala d'exposicions de l'Oficina de Turisme del Pas de la Casa acull des d'aquest dimarts passat l'exposició Mosaics d'una cultura, organitzada per la Casa de Portugal i l'Associació de portuguesos del Pas de la Casa, amb la col·laboració del Departament de Promoció i Turisme i el Departament de Cultura d'Encamp.

Aquesta mostra, que estarà exposada durant un mes, presenta un conjunt de fotografies que recreen les diferents activitats en l'entorn rural de les gents del nord de Portugal, a la primera meitat del segle XX.

Les instantànies mostren vestits tradicionals i altres objectes i estris típics de la Portugal d'aquella època. A l'acte hi va assistir el conseller de Promoció i Turisme d'Encamp, Pere Marsenyach, la consellera de Joventut i Esports, Elisabet Pirot, i el representant de la Casa de Portugal, José Luís Carvalho. Aquesta mostra clou tot un seguit d'actes promoguts durant aquest any pel Grup Folklore de la Casa de Portugal amb motiu de la celebració del seu 15è aniversari.

L'exposició ha passat per la capital, concretament a la Llacuna. La Casa de Portugal és una entitat molt activa. L'abril passat el Prat del Roure va acollir la 3a edició del Festival de Folklore Ibèric, en el marc d'Escaldes Capital de la Cultura Catalana i amb un cartell que incloïa el Grup de Folklore de la Casa de Portugal, amfitriona del festival, així com el grup la Lliura, de Torreblanca (Castelló), l'Etnografico de Vila Praia d'Ancora i l'esbart Santa Anna, en representació andorrana.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT