PUBLICITAT

El River crida a l'afició

  • El club suma entre 600 i 700 espectadors per partit, més que la campanya anterior, però en vol més
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Acords com el del Col·legi Pirineus són per portar jovent al pavelló Foto: TONY LARA

el públic respon aquesta temporada al BC River Andorra amb una mitjana d'entre 600 i 700 espectadors per partit. Ben mirat, és un luxe al país, on la massa social que mouen els esports d'equip gairebé no superen els familiars dels jugadors i amics propers. La gent no acudeix a veure els partits, però en el cas del River les xifres són més o menys acceptables. Amb tot, el club andorrà vol més i fa una crida a l'afició per augmentar aquestes xifres sota la necessitat de créixer en tots els sentits. Més públic, més força, i així una mica més de club: «Aquí estem creixent en tots els nivells i el primer objectiu és que la nostra gent vingui al pavelló a veure els partits». Paraula del tècnic Joan Peñarroya, que assumeix com a una qüestió fonamental guanyar aquesta batalla.

El número d'espectadors respecte a la temporada passada ha augmentat. En xifres, si la campanya anterior hi havia al voltant dels 500 i 600 espectadors, en l'actual els barems se'n van entre els 600 i 700 per duel. «Si ara són gairebé 700 els que vénen a veure'ns, ens agradaria que d'aquí a poc en fossin entre 700 i 800, ¿per què no?», va dir un Peñarroya sensibilitzat amb l'efecte que causa un públic entregat i animat als seus jugadors. De fet, cal destacar la fase de play-off per l'ascens que el River va disputar la passada temporada al pavelló Joan Alay. Aquell ambient és el que anhela el club, però en un espai molt més gran com és el Poliesportiu.

TREBALL PER ATRAURE PÚBLIC JOVE / El club ha treballat per tenir el seu espai en el panorama esportiu i social andorrà, i hi ha diversos exemples, com el fet que hagi obert la graderia frontal del Poliesportiu per al jovent –és un intent per fer una penya jove, una mena de seguidors fidels i sorollosos–, o que hagi signat un patrocini amb el Col·legi Pirineus per atraure alumnes, i això és també joventut i gent arrelada al sentiment d'equip, en ple procés d'assimilació de conductes. A més d'això, l'entitat que presideix Gorka Aixàs ha acordat juntament amb el cos tècnic l'horari de les 21.00 de la nit dels divendres per disputar els partits a casa fent un anàlisi de l'actuació social dels aficionats andorrans, és a dir gent que la nit del divendres encara pot estar al Principat per veure el seu equip, però que dissabte marxa fora a passar el cap de setmana.

L'ATRACTIU PROPI I EL DEL RIVAL / Per a l'entitat, tan important és l'espectacle que pugui oferir el seu equip com el rival. «Nosaltres intentem fer bons partits i fer-ho amb un joc atractiu per als nostres espectadors», va dir ahir el tècnic, que va destacar també conjunts com el CB Las Rozas, que visita demà Andorra: «Té jugadors de nivell d'Or i fins i tot d'ACB, com Javier Salsón», un ala-pivot que el River va voler fitxar en estiu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT