PUBLICITAT

La Policia sanciona 48 conductors per diferents infraccions

  • El pròxim 12 de desembre s'inicia una nova campanya, en aquest cas de prevenció per cinturons de seguretat i telèfons mòbils
06122011-policia
Un control de la Policia
El Cos de Policia va realitzar 724 controls durant la setmana del 21 al 27 de novembre sancionant 48 persones per infraccions relacionades amb la documentació del vehicle o amb el conductor. Aquesta campanya també va servir per sensibilitzar els conductors sobre la necessitat d'equipar el vehicle per a la temporada d'hivern, segons ha informat aquest dimecres la Policia. El pròxim 12 de desembre s'inicia una nova campanya, en aquest cas de prevenció per cinturons de seguretat i telèfons mòbils que també durarà una setmana.

Entre el 21 i el 27 de novembre, el Cos de Policia va realitzar una campanya preventiva de circulació en relació a controls de documentació, ITV, targetes de transport i informació sobre equipaments hivernals. Durant aquesta setmana es van fer 724 controls, resultant sancionats 48 conductors (un 6,62% dels controlats). D'aquests, 27 circulaven sense la ITV vigent, 17 van ser multats per no exhibir el corresponent permís de conducció o assegurança i 4 van rebre sancions per conduir un vehicle amb matrícula andorrana amb permís de conduir estranger, sent residents per un període superior a sis mesos.

També en el decurs d'aquesta campanya, s'ha intentat sensibilitzar els conductors sobre la necessitat d'equipar els vehicles per a la temporada d'hivern, i sobretot en la necessitat d'estar preparats per a circumstàncies climatològiques adverses (neu o glaç), habituals durant els mesos d'hivern. Dels 724 controls abans esmentats, 388 vehicles anaven degudament equipats per a la temporada d'hivern (un 53,6% del total). La gran majoria dels conductors dels vehicles que no anaven degudament equipats, van manifestar la seva intenció d'equipar-los properament.

Al marge dels objectius d’aquesta campanya, també durant la mateixa s'han imposat altres sancions als conductors, per un total de 55 infraccions al codi de la circulació; 28 per circular sense dur lligats els cinturons de seguretat, 10 per l'ús de telèfons mòbils durant la conducció, 8 per circular amb pneumàtics en mal estat, 2 per circular sense els retrovisors obligatoris, 2 per utilització de plaques de matrícula inadequades, 2 per conducció temerària, un per no respectar la senyalització, un per avançament indegut i un per conduir un vehicle amb el permís tipus ‘J’ sense estar acompanyat per les persones autoritzades.

D'altra banda, la Policia també comunica que el pròxim 12 de desembre inicia una campanya de controls de cinturons de seguretat i ús de telèfons mòbils, que s'estendrà fins al 18 de desembre. A més, coincidint amb el període de dinars i sopars d'empresa i el Nadal, es posaran en marxa nous controls d'alcoholèmia entre el 22 de desembre i el 8 de gener.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT