PUBLICITAT

L'Hospital Quirón realitza la seva primera implantació de vàlvula aòrtica a un pacient andorrà

  • La calcificació de l'aorta li impedia poder ser operat per cirurgia cardíaca i per això es va optar per aquesta nova intervenció que va concloure amb èxit
07122011-clinica
L'Hospital Quirón de Barcelona.
L'equip de cardiologia intervencionista de l'Hospital Quirón de Barcelona ha informat de la seva primera operació d'implantació de vàlvula a l'aorta per via percutània. La intervenció es va realitzar el passat 24 de novembre a un pacient andorrà de 63 anys, que patia estenosis (estretor de l'aorta), i per problemes de calcificació no es podia sotmetre a una cirurgia cardíaca. Al cap de vuit dies de l'operació el pacient va ser donat d'alta, i l'èxit de la intervenció suposa una millor qualitat de vida, ja que l'allibera dels símptomes de l'estenosis que patia, i millora de manera notòria la seva esperança de vida.

L'operació d'implantació de vàlvula a l'aorta per via percutània és un avanç mèdic per als pacients que presenten contraindicacions per a la cirurgia cardíaca. Aquest és el cas del Josep, un pacient andorrà de 63 anys, que ha estat el primer en sotmetre's a aquesta intervenció a l'Hospital Quirón de Barcelona.

El pacient presentava una estenosis crítica de la vàlvula aòrtica i tenia una situació clínica greu, amb símptomes avançats que li impedien les activitats físiques quotidianes i que posaven en perill la seva vida. La calcificació de l'aorta li impedia poder ser operat per cirurgia cardíaca i per això es va optar per aquesta nova intervenció que va concloure amb èxit.

Segons explica el doctor Josep Guindo, cap de la unitat de cardiologia intervencionista, aquesta intervenció és molt complexa i perquè tingui èxit cal una bona col·laboració entre cardiologia, cirurgia cardíaca, cures intensives i anestesista. En aquest sentit, Guindo apunta que l'Hospital Quirón de Barcelona hi està totalment preparat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT