PUBLICITAT

Boí Taüll estrena la temporada d'esquí a la demarcació de Lleida

  • Uns 200 esquiadors van passar per les dues úniques pistes de l'estació obertes
EL PERIÒDIC
LA VALL DE BOÍ

Periodic
Foto:

L'estació de Boí Taüll (Alta Ribagorça) va estrenar ahir la temporada d'esquí a la demarcació de Lleida. L'inici de la temporada ha estat de manera testimonial amb dues úniques pistes de debutants obertes. Els més de 200 esquiadors que van passar per l'estació es van mostrar satisfets de poder inaugurar la temporada ni que sigui amb dues pistes. L'estació confia que demà puguin obrir uns 20 quilometres de pistes ja que estan fent neu a la nit i els permetrà connectar la part alta de l'estació amb la part baixa. El preu del forfet també ha estat testimonial pels esquiadors, 5 euros. Majoritàriament s'han desplaçat a Boí Taüll famílies amb nens.

Sabaté, conseller delegat de Boï Taüll, va dir que aquest inici de temporada «testimonial» amb dos pistes obertes espera que es converteixi en uns 20 quilòmetres esquiables de cara a demà 8. Sabaté va explicar la nit passada ja van poder fer neu, degut a la baixada de temperatures nocturna. Aquests fet els permetrà connectar la part alta amb la part baixa de l'estació. A la zona alta de l'estació actualment hi ha entre 40 i 80 centímetres de neu.

PÚBLIC FAMILIAR / La gent que es va desplaçar ahir fins a Boí Taüll és majoritàriament públic familiar que va aprofitar la jornada d'esquí per practicar amb els més petits. Entre les més de 200 persones que van estrenar la temporada també hi va haver grups d'amics que des de fa dies havien reservat allotjament a l'Alta Ribagorça pensant en esquiar.

Sabaté va indicar que l'obertura de l'estació és més anecdòtica que real i que no té cap interès econòmic. L'objectiu és que serveixi de «rodatge» per a l'estació de cara a la posada en marxa de la totalitat de les pistes i de cara als nens i joves amb ganes de tocar neu i començar a practicar l'esquí, informa l'ACN.

Pel que fa a la resta d'estacions de la demarcació de Lleida com Vaquèira-Beret, Espot o Port Ainé han posposat la data d'obertura, prevista per a avui.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT