Magistral debut de Gutiérrez a la Copa d'Europa: 10a a l'eslàlom

• L'andorrana supera les dolentes condicions del temps, amb vent i poca visibilitat, per sumar un bon resultat
ZINAL

Mireia Gutiérrez, en la prova d'eslàlom de la Copa d'Europa disputada a Soldeu la passada temporada Foto: TONY LARA

El debut de Mireia Gutiérrez a la Copa d'Europa d'esquí alpí va ser ahir magistral. L'andorrana va finalitzar 10a a l'eslàlom disputat a l'estació de Zinal (Suïssa), on avui tindrà una nova oportunitat per tornar a demostrar la seva qualitat amb un segon eslàlom. Gran part de les corredores que van acabar per davant d'ella són habituals de la Copa del Món, prova del nivell de la cursa suïssa, però també del nivell que va evidenciar ahir la Mimi. Així mateix, l'esquiadora de la FAE va saber lluitar contra les dolentes condicions del temps, amb vent i poca visibilitat, que van condicionar tota la jornada.

Gutiérrez, amb el dorsal 16, va sumar ahir 22,51 punts FIS. L'esquiadora va aconseguir un temps d'1min 50,45s, a menys de tres segons del millor registre, el de la corredora eslovaca Veronika Zuzulova (1min 47,54s), una esquiadora clàssica a la Copa del Món, com la majoria de les que van precedir la Mimi. De fet, de les nou corredores que va acabar tenint per davant, a més de Zuzulova també són habituals de la Copa del Món altres sis rivals: les sueques Anna Swenn-Larsson (2a, amb 1min 48,06s), Frida Hansdotter (7a, amb 1min 50,01s), Emelie Wikstroem (8a, amb 1min 50,03s), a més de la francesa Sandrine Aubert (3a amb 1min 48,06s), la italiana Irene Curtoni (5a, 1min 49,30s) i la francesa Tessa Worley (9a, amb 1min 50,29s). Les altres dues esquiadores en el Top Ten són d la Copa d'Europa –l'alemanya Monica Huebner , 4a amb 1min 49,16s, i la sueca Therese Borssen, 6a amb 1min 49,31s.

LA FEDERACIÓ, SATISFETA / El resultat d'ahir de Mireia, és a dir la 10a plaça, l'apropa al que ja va aconseguir la temporada passada a Noruega, amb la 9a posició també en la cita de la Copa d'Europa. «Ha estat un molt bon resultat, no tant per l'esquí que hem vist, però s'ho ha treballat molt i estem molt satisfets», va manifestar ahir el director tècnic de la FAE, Carles Visa, desplaçat a l'estació suïssa per seguir la competició en directe. «Aquests punts que suma avui (per ahir) li vénen molt bé per a la classificació», va assegurar Visa, que va destacar del treball de l'andorrana com va saber adaptar-se a la situació, amb vent i poca visibilitat: «És important perquè ha començat tot molt dur». Amb tot, aquest resultat permet l'esquiadora de la FAE pensar en una bona evolució.

AVUI, LES CONDICIONS DEL TEMPS DIRAN / El calendari marca per avui un segon eslàlom a l'estació de Zinal, on també hi serà Gutiérrez, però les previsions del temps no són gaire bones i és més que possible la suspensió de la competició, tot i que fins a última hora els organitzadors no prendran una decisió al respecte.