PUBLICITAT

La FAM confia a mantenir-se al calendari de Copa del Món

  • La competència s'amplia perquè la ISFM mira d'obrir-se a Amèrica i Àsia
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La taula de presentació de la Copa, ahir a la seu de Mora Banc Foto: ÀLEX LARA

«Andorra té el seu raconet en el calendari de la Copa del Món, tot i ser un país petit», va dir ahir el director tècnic de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM), Carlo Ferrari, durant la presentació de la 10a Copa d'Andorra d'esquí de muntanya, que comença dissabte 10 de desembre amb la Nocturna del Pas de la Casa. Ferrari es va mostrar confiat en què la federació internacional (ISFM) continuï comptant amb el Principat per acollir la Copa del Món, tot i que hi va afegir que la competència d'altres països cada vegada és més alta perquè la ISFM obre horitzons.

La ISFM mira països com Estats Units o Canadà, però també mira cap a Àsia, on aquesta temporada es disputa una prova homologada a Corea, tot i no ser del circuit de la Copa del Món. Així mateix, la ISFM ja compta amb països nòrdics com Noruega, i Polònia ja va entrar en el circuit mundial la passada campanya, a més de tenir contactes amb les federacions dels països de l'Est d'Europa. «Hi ha cinc proves l'any, i podrien arribar a sis o set, si compten que als Alps es fan quatre i una als Pirineus, hem de pensar que hi som, però també s'ha de compartir amb Espanya i França», va dir Ferrari.

LA COPA, AMB CINC PROVES / La Copa comença dissabte amb la Nocturna i continuarà el 21 i 22 de gener amb la Vertical de la Font Blanca i la individual d'Arcalís, respectivament. Aquestes seran organitzades per la FAM, atès que també formen part de la Copa del Món en aquesta innovació de la ISFM de posar dues proves per cap de setmana. Seran, per cert, puntuables per a la Copa d'Andorra, d'Espanya i del Món. Després la competició es traslladarà al març: el 10 es disputarà la 7a crono Grandvalira, organitzada pel Soldeu Esquí Club, encarregat també de tenir-ho tot a punt per la Travessa de la Serrera, que arriba a la 34a edició i tancarà la Copa. La crono de Soldeu, amb el seu traçat habitual, puntuarà per a les Curses Verticals de Catalunya, i l'alpina de la Serrera per a l'Open Popular català.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT