PUBLICITAT

El Govern i Bomosa posaran en marxa un projecte per protegir el gat fer

  • La primera fase del projecte es posarà en marxa aquest hivern amb la captura d'animals per marcar-los i analitzar-los genèticament
06122011_taula
El director del projecte Felis, Jordi Enrique; el ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp; el president de Bomosa, Bonaventura Mora i el coordinador de Patrimoni Natural i Banders, Gerard Olm. Foto: ANA / M. C.
El Govern d'Andorra, a través del ministeri de Turisme i Medi Ambient i del Departament de Patrimoni Natural, col·laborarà amb la societat filantròpica Bomosa per identificar i protegir els exemplars de gat fer que habiten al Principat. La primera fase del projecte es posarà en marxa aquest hivern amb la captura d'animals per marcar-los i analitzar-los genèticament i amb la recerca d'indicis de la seva presència entre la Vall del Madriu i Sant Julià, segons han explicat els responsables de Bomosa. El pressupost d'aquesta primera acció és de 35.000 euros.

Amb l'objectiu d'identificar i quantificar el nombre d'exemplars de gat fer que habiten al Principat, el Govern d'Andorra ha signat un conveni amb la societat filantròpica Bomosa amb el qual es podrà posar en marxa el projecte Felis entre la Vall del Madriu i Sant Julià. En la primera fase, que s'iniciarà aquest hivern, s'instal·laran trampes al llarg de tota la zona per intentar capturar els animals que hi habiten. Un cop capturats se'ls posarà un collar amb senyal GPS i se'n farà l'anàlisi genètic per poder detectar hibridacions entre el gat domèstic i el gat fer, cosa que 'suposaria una pèrdua de la identitat pròpia' de l'últim.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT