PUBLICITAT

Arcalís pateix per possibles col·lapses a partir de dijous

  • Grandvalira ajorna l'inici de temporada sense nova data i els hotelers resten a l'expectativa de les anul·lacions
L. F. M.
ESCALDES - ENGORDANY

Periodic
Les pistes d'Arcalís, les úniques que han pogut realitzar una obertura parcial al Principat, ahir. Foto: VALLNORD

La neu no arriba, ni té intenció de fer-ho en tot el Pont de la Puríssima. Per primera vegada des del 2006, Grandvalira no podrà obrir pistes per aquesta festivitat. Després de posposar en dues ocasions l'obertura de la temporada d'esquí –la primera el 26 de novembre i la segona el 4 de desembre –, ahir va arribar la tercera. Així doncs, avui Grandvalira tampoc obrirà les pistes i totes les mirades cauen sobre Arcalís,l'única estació oberta del Principat.

De moment aquest domini de Vallnord està aguantant bé l'exlusivitat de neu, tot i tan sols tenir obertes sis pistes i dos remuntadors a la zona de la Coma. «Fins a 2.500 esquiadors els podem assumir bé, tot i que hi puguin haver cues als remuntadors», va explicar ahir el director de Vallnord, Martí Rafel, que va afegir que «de moment la gent que ha vingut ha pogut gaudir, però tenim dubtes de si hi haurà col·lapses a partir de dijous». Al llarg del passat cap de setmana, el primer d'obertura parcial, l'estació va rebre 2.700 esquiadors, «uns 1.200 dissabte i 1.500 el diumenge», segons va informar el director Rafel.

El director del domini va dir que «estem recomanant als clubs d'esquí de fora d'Andorra que, a priori, no és el millor moment per venir, de la mateixa manera que hem informat als touroperadors amb grups molt grans». Des de l'estació reconeixen que, tot i que la situació no és la idònia, ja que la zona oberta és molt limitada, els esquiadors que s'acostin fins a la zona de la Coma podran esquiar en bones condicions, amb gruixos de fins a 30 centímetres.

Així doncs, Vallnord resta a l'expectativa del que succeirà amb les reserves que hi ha a partir del dijous, de les quals «no sabrem el nombre total fins el dimecres al vespre», a part del que farà la gent d'Andorra, que «de moment han estat els que més han vingut», i dels turistes puntuals. «No podrem obrir més pistes a curt termini, així que estem fent recomanacions honestes a la gent».

Ocupació hotelera / Els que també resten a l'expectativa són els hotelers, que, segons va explicar Azurmendi «ja vam patir anul·lacions la primera part del pont quan es va saber que no s'obrien les pistes» i ara, de cara a la segona part del pont, «també podem patir anul·lacions, tot i que Arcalís ha ajudat a mantenir algunes reserves».

Segons Azurmendi, «el que són grups grans ja s'han desviat cap a les pistes catalanes de Vallter». Per altra banda, en termes d'ocupació hotelera «les parròquies centrals s'estan mantenint i les altes, continuen mirant el cel». Azurmendi confia en que les anul·lacions no siguin molt elevades, ja que «som el destí d'esquí més preparat per no tindrem neu, amb alternatives com el comerç, Naturlàndia o Caldea».

Alternatives a la manca de neu / Segons el comunicat que va enviar Grandvalira ahir, aquesta vegada no es concreta cap data d'obertura; fer-ho suposa un risc, ja que hi ha prevista una pujada de les temperatures i una manca de precipitacions a curt termini. Així doncs, Grandvalira ha decidit que no obrirà «fins que es donin les condicions òptimes de qualitat i seguretat per a la pràctica dels esports blancs».

De moment, però, aquest domini esquiable oferirà altres propostes. Per una banda posarà en funcionament el telecabina de Canillo per a ús turístic a partir d'avui. Els visitants podran disposar del circuit Fornatura així com del servei de restauració a Grandvalira-Canillo. El forfet vianant tindrà un cost de 7 euros (adult); 6,5 euros (júnior) i 5,5 euros (infant). El domini també va informar ahir de la seva oferta gastronòmica, el nou restaurant L'Arbaset situat a Grandvalira-El Tarter. L'horari del restaurant és de 8.30 a 20 hores. A l'àrea de Grandvalira-Pas de la Casa i Grau Roig també es posaran en marxa alguns dels punts de restauració i serveis complementaris a partir de dijous.

Pel que fa les altres opcions que ofereix el domini de Vallnord, el sector Pal també ha obert les portes per oferir activitats de muntanya durant el Pont de la Puríssima. Actualment, està funcionant el telecabina de la Massana per a ús turístic, així com la zona de serveis de la Caubella, on es poden dur a terme activitats de muntanya i familiars, com ara les excursions en quads, el jump, els passejos en poni, el combat làser i el múixing (trineu amb gossos).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT