PUBLICITAT

MM i CC, molt lluny de complir el desig de Martí d'arribar a l'entesa

  • Albós condiciona el seu suport a la política econòmica i Baró es queixa de les crítiques
P. G.
LA MASSANA

Periodic
David Baró, durant la nit electoral, celebra els resultats que l'han convertit en nou cònsol major de la Massana. Foto: ÀLEX LARA

La crida a la reconciliació a la Massana de Moviment Massanenc i de Ciutadans Compromesos, feta la nit electoral pel cap de Govern, Toni Martí, no sembla que tingui una resposta satisfactòria per ninguna de les dues parts discordants. Encara està molt a prop la campanya intensa i dura que tant David Baró, cònsol electe i número u de la llista de CC, com Robert Albós, cap de MM, han protagonitzat. El desig de Martí del què no va poder ser abans d'eleccions sigui després, està molt lluny de la realitat si el que es parla és d'una unió.

Baró va parlar ahir de «consens» perquè és aquest el tarannà que ell ha proclamat i que vol per al proper mandat comunal. «Hem de treballar els 12 consellers, majoria i minoria, perquè vull un treball en equip i amb consens en els diferents consells de l'administració, així com també a EMAP», va reafirmar ahir, en la jornada de ressaca electoral.

Albós és més concret i condiciona el consens a la política econòmica que CC té previst aplicar. Segons el cap de llista de MM, «no tanquem les portes al consens perquè dependrà de les mesures en l'àmbit econòmic que la majoria vulgui tirar endavant». Unes mesures que segons Albós passen per una racionalització de les despeses, i sobretot del cost del funcionament del Comú, i que segons va dir ahir, CC no han concretat en la campanya .

Tant Baró com Albós van rebre una trucada del cap del Govern, el primer la mateixa nit electoral i el segon ahir, però cap dels dos van assegurar que compliran el desig de Martí.

El cònsol electe de la Massana va manifestar que encara és aviat i que s'ha de «pair molts retrets que han hagut durant la campanya», va explicar. Baró encara té presents «les ferides que s'han alçat perquè han sigut molt crítics (referint-se a MM) en certes coses», va manifestar.

La presentació als comicis en dues plataformes diferents és el que marca segons Baró la diferència. Tot i això, qui serà cònsol a partir del dos de gener compta amb els 12 consellers per treballar. «La idea és la de treballar tots junts, però això sí, respectant majoria i minoria», va remarcar Baró.

MM per la seva banda, també vol desmarcar-se de CC, perquè diu que continuarà defensant les propostes que contemplava el seu programa electoral i que no poden deixar de banda a les gairebé 600 persones que els van donar suport en les eleccions.

La divisió i pronunciament de diferències continua doncs en la ressaca d'eleccions. Ara falta però, saber com anirà la declaració d'intencions per part d'uns i d'altres.

La divisió de DA a la Massana, que ha comportat una formació d'una majoria i una minoria, ha estat reconeguda pel mateix Albós com una paradoxa, «però són coses que van en la política», va dir.

Les dues formacions, que una en la seva totalitat i l'altra parcialment, donen suport en l'àmbit nacional a DA, continuen marcant la discòrdia en la política comunal de la Massana.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT