PUBLICITAT

Rosa Ferrer: «Treballarem conjuntament minories i majoria, és l'única manera vàlida»

  • «No m'ha sorprès. I crec que els resultats obtinguts han de fer reflexionar als integrants del Partit Socialdemòcrata»
  • «Vaig pujar al seu hotel a Encamp perquè volia felicitar els cònsols que havien guanyat, no és res més que això»
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Ferrer s'abraça amb els seus companys després de conèixer la victòria Foto: TONY LARA

Les eleccions del 4 de desembre van deixar com a clar guanyador un partit polític: Demòcrates per Andorra. Però si s'ha de parlar de persones, la gran vencedora de les eleccions va ser la candidata de Coalició d'Independents, Rosa Ferrer. La seva victòria va ser per un marge ajustat, i vuitanta vots de més van ser suficients per mantenir-se, quatre anys més, al capdavant del Comú d'Andorra la Vella. L'experiència adquirida permetrà, assegura, que s'eliminin els parèntesis d'adaptació i que el treball necessari per millorar la parròquia comenci a funcionar tot just prengui possessió del càrrec, el proper mes.

-Ara que ja han passat unes hores i que pot analitzar les coses amb més distància, ¿com se sent?

–Molt contenta, il·lusionada. Satisfeta amb els resultats i agraïda amb tot el meu equip de Cd'i. Sense ells no hagués pogut fer res de tot això.

–¿S'esperava guanyar?

–S'ha de tenir en compte que Coalició d'Independents va néixer aquest mateix mes de juliol. I per com ha anat tot, estem molt satisfets dels resultats. Teníem enfront uns adversaris polítics molt durs. Darrere Demòcrates per Andorra hi ha la força del cap de Govern, i el PS també venia fort. Amb tot, però, ja comptàvem que els resultats anirien molt ajustats entre DA i nosaltres.

–Per tant, entenc que ja s'esperava que el PS quedaria allunyat de la pugna per ser cònsol...

–Sí, la veritat és que no m'ha sorprès. Crec que els resultats obtinguts han de fer reflexionar als integrants del PS.

–¿El seu treball, malgrat tot, seguirà una línia socialdemòcrata?

–Nosaltres som Cd'i. Però jo no penso canviar els meus valors socialdemòcrates. S'ha de seguir treballant, perquè la fórmula no la tinc jo, l'hem d'obtenir entre tots.

–¿Quines són les prioritats tant bon punt torni a prendre possessió del càrrec?

–La prioritat és seguir treballant. Ara el més important és aprovar el pressupost per al 2012, que evidentment serà de contenció, i aprovar algunes ordinacions tributàries. També assegurar el canvi, realitzar correctament el relleu i repartir les conselleries.

–¿Té ja en ment el quadre del proper Comú? ¿Com es repartiran les conselleries?

–Encara no. Ens hem de reunir tots els companys i definir com repartir-ho en funció dels perfils. És un tema que encara s'ha de treballar.

–Durant aquest mandat sempre ha defensat el treball conjunt amb la minoria, a través de comissions, ¿ho mantindrà?

–Sí, per suposat. Treballarem conjuntament minories i majories, és l'única manera vàlida, segons com jo entenc la política. Seguirem com fins ara, amb les reunions de la comissió.

–¿Però creu que ho acceptarà la minoria? En el cas del Partit Socialdemòcrata sempre s'havien mostrat reticents...

–Espero que no posin inconvenient. Si és per mi segur que no hi haurà cap problema en treballar d'aquesta manera.

–¿No se sent incòmode pel fet d'haver de tornar a treballar amb l'encara cònsol menor i número dos del PS, Josep Vila?

–No, per mi no hi ha cap problema, i espero que per ell tampoc.

–Finalment, m'agradaria preguntar-li per què ahir a la nit, després de celebrar la victòria amb els seus companys, va desplaçar-se fins a l'hotel encampadà on Demòcrates per Andorra celebrava la victòria.

–Vaig pujar perquè volia felicitar personalment els cònsols que havien guanyat les eleccions a les seves respectives parròquies. Van ser ells els que primerament van trucar--me a mi. No és res més que això.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT