PUBLICITAT

Esteve López se suma als militants que han deixat el PS

  • Les discrepàncies vénen del darrer congrés i del model de partit
JOAN RAMON BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Esteve López, ja exmilitant del PS Foto: TONY LARA

Una altra figura destacada de la socialdemocràcia andorrana ha abandonat el PS, seguint el degoteig de baixes al partit que presideix Víctor Naudi. Esteve López, subsíndic en la passada legislatura, es va donar de baixa fa dos mesos, en desacord amb la línia seguida per la formació política i a causa de les ferides que es van obrir en el darrer congrés del PS, el mateix que va motivar la marxa d'una altra històrica, Rosa Ferrer.

López té una dilata trajectòria política. Després dels seus inicis a IDN va acabar al Partit Socialdemòcrata i l'abril del 2009 va tornar a aconseguir la cadira de conseller general per la llista territorial d'Ordino, un territori tradicionalment hostil per als socialdemòcrates, en uns comicis en què va aconseguir avantatjar per un bon grapat de vots a Coalició Reformista.

Ara, tal com va explicar ahir, es manté a distància però continua seguint amb atenció l'evolució política: «Que ningú pensi de forma errònia, no milito al PS però he donat suport a la llista socialdemòcrata a Ordino, encara que de manera discreta. He deixat la militància, però conec a les persones i els hi he donat el meu suport», va aclarir.

Les seves discrepàncies són d'índole política i de lideratge en el seu ja expartit, en consonància al que defensava la ja dissolta Esquerra Socialista (ES).

López narra l'inici del divorci: «El congrés es va tancar en fals, es va intentar una executiva unitària però no es va voler pactar amb ES». Esquerra Socialista es va dissoldre, «i a les marxes anteriors hi van seguir de posteriors, que res tenen a veure amb les comunals», va subratllar López, que continua defensant que a Andorra hi ha espai per a un partit polític que miri més cap al centre-esquerre, «defensant l'estat del benestar, oposant-se a retallades i augmentat els ingressos amb una imposició més elevada com fan països europeus governats per la dreta, i sense que això suposi perdre el diferencial que té Andorra».

A banda de l'executiva unitària, ES es va postular també per una profunda renovació en el partit, incloent el lideratge i fent un viratge d'orientació política més a l'esquerra. «No va ser possible», va recordar ahir, i a finals de setembre ES es va dissoldre, assegura, «sense cap consigna d'abandonar el partit, sinó que les baixes han estat una opció individual». Tot i el gir que ha fet Andorra cap al centredreta liderat per DA, López està convençut que hi ha molt elector d'esquerra «descontent que voldria polítiques clares. No es tracta de fer la revolució, sinó d'una altra sensibilitat». Amb tot, deixa clar que no hi ha cap projecte en marxa. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT