PUBLICITAT

Vidosa millora en el gegant amb la 45a plaça en Copa d'Europa

  • El debut de la competició continental acaba amb Esteve sense classificar-se, i la Mimi sense córrer pel vent
EL PERIÒDIC
TRYSIL / ZINAL

Periodic
Vidosa en una prova d'eslàlom de la temporada passada, en estacions que, com aquest any, tampoc no tenien massa neu Foto: EL PERIÒDIC

Ahir era el dia esperat per al debut en la Copa d'Europa d'esquí alpí per a tres esquiadors andorrans, però només dos, Roger Vidosa i Kevin Esteve, ho van poder fer. Mireia Gutiérrez es va haver de quedar sense competir degut a la neu que va caure –miracle, entre quatre i cinc centímetres–a Zinal (Suïssa), però sobretot pel fort vent que impedia la pràctica de l'esquí. En tot cas, a Noruega, a l'estació de Trysil on eren els nois de la Federació Andorrana, sí hi va haver batalla. I ja tocava, després de mes i mig sense continuïtat. Vidosa va aconseguir al gegant de la Copa d'Europa –s'obria la llauna de la competició continental d'aquesta temporada– la 45a posició, una millora substancial respecte a altres temporades en aquesta disciplina, mentre que Esteve no es va poder classificar entre els 60 primers.

Vidosa va respondre bé a les exigències de l'especialitat i va sumar 50,93 punts FIS en la 45a posició, després de sortir amb el dorsal 58. En la primera mànega va aturar el crono en 47,78s, i en la segona en 47,82. En el global, 1min 35,60s, una mica lluny de la primera plaça –l'austríac Marcel Mathis: 1min 31,43s, 11,25 punts FIS–, però amb bon sabor de boca almenys per al director tècnic de la FAE, Carles Visa, que analitzava l'actuació del massanenc: «L'any passat el gegant li costava molt més, i per tant és una millora del Roger». Això sí, Visa va demanar una mica més: «Ha esquiat molt bé, però l'ha faltat més intensitat per poder fer-ho encara molt millor».

INTENSITAT I ERRADES D'ESTEVE / Precisament d'intensitat se'n va passar Kevin Esteve, que segons Visa, «de tanta que ha posat al final ha comés massa errades i ha quedat fora de la classificació». Esteve i Vidosa tornen a competir avui, mentre que demà Vidosa i Nil Ruiz disputaran l'eslàlom també a l'estació noruega, amb Esteve mirant els toros des de la tanca ja que la seva especialitat és la velocitat.

Per altra part, en categoria femenina Mireia Gutiérrez disputarà avui i demà dues proves de l'eslàlom de la Copa d'Europa a Zinal. Això sí, tot supeditat a les condicions del temps, ja que el vent d'ahir va impedir que les esquiadores sortissin a la pista suïssa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT