Un VPC descentrat torna al camí de la derrota contra el Rieumes

• L'equip de Broad cau 8-16 i no suma cap punt en un partit ple de despropòsits

Barkalaia avança després d'allunyar l'oval amb els peus en el VPC-Rieumes d'ahir al camp del Consell Foto: ÀLEX LARA

La victòria de la setmana passada, la primera en aquesta temporada, no va ser un revulsiu. El VPC va tornar a jugar ahir al camp del Consell, aquesta vegada contra un equip de la part alta com és el Rieumes, i va tornar al camí de la derrota. L'equip de Michael Broad semblava mirat per un tort perquè li va faltar sincronització en defensa, estava espès en la circulació de l'oval, Abelló no va tenir el dia com a xutador a pals... I tot això es va traduir en una derrota per 8-18 per la qual cosa el VPC no suma cap punt i continua en la cua de la classificació al grup 2 de la Divisió d'Honor.

No s'havia assegut la gent a les graderies quan Vannes va trobar un forat per l'esquerra en el minut 2 i va fer un assaig que ja obligava al quinze andorrà a anar a remolc. 0-5, perquè Barbajuat, amb el sol de cara, va fallar la transformació.

Barkalaia va reanudar el partit i ben d'hora es van començar a veure els símptomes del VPC. Joc lent i previsible que acabava en pèrdua i moltes dificultats en tasques defensives per frenar un rival centrat i tranquil amb el marcador a favor, que va saber interrompre contínuament les jugades. El Rieumes va apretar de valent fins el meridià d'una primera part lenta i avorrida: al minut 2 amb la marca de Vannes, al 10 es va quedar a un parell de metres i al 19 Barbajuat va tornar a fallar un altre cop de càstig.

El VPC també va poder estrenar el seu caseller de punts als minuts 5 i 8 amb dos cops de càstig que Abelló va fallar. Al 24, veient que res pintava bé, Broad va fer tres canvis i va fer reaparèixer Adam Hinds, tot i que encara està lluny del seu millor estat de forma i quan el partit ja expirava anava coix.

En fi, que aquests canvis es van fer també perquè un minut abans el visitant Dufand havia vist targeta groga i el VPC estava en superioritat. Tot i així Barbajuat no va fallar un cop de càstig al 26 que suposava el 0-8. Al 33 Abelló, per fi, va tenir punteria per fer el 3-8 amb un cop de càstig, moments abans de què el Rieumes tornés a estar amb quinze.

Abans del descans un altre revès: groga a McKendry però en la reanudació, quan només havia passat un minut, Xepi Garcia va fer un subtil xut cap endavant i allà estava Magallon com una locomotora per fer el 8-8 que no va poder ser el primer avantatge perquè Abelló, ara amb el sol de cara, va fallar la transformació molt escorat a l'esquerra.

L'empat havia de servir per reaccionar però els minuts passaven, el VPC no generava perill i Barbajuat va tornar a donar avantatge als visitants al 51, amb un cop de càstig des de 48 metres. Gairebé el mig del camp. El partit començava a escalfarse, més expulsions per groga –Jamrulidze al 55 i Noé al 59– i el temps passava sense que el VPC ataqués amb perill. Va aparèixer Anaduy II al 63 poc després d'haver sortit i amb la velocitat del llamp es va desfer de dos tricolors i va cedir a Pintor perquè fes el 8-16.

Al minut 70 Vannes va veure una groga que deixava el Rieumes en inferioritat però en la següent acció Berrier va agredir Hego, va ser expulsat i allà va acabar qualsevol opció d'almenys acabar a menys de set punts i poser sumar el punt de bonus defensiu.