PUBLICITAT

La CEA nega a la Plataforma el registre amb les empreses afiliades

  • Els funcionaris decidiran aquest dimecres si tiren endavant el boicot
C. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'assemblea de la Plataforma de Funcionaris del passat 25 de novembre Foto: TONY LARA

El boicot que la Plataforma de sindicats de la Funció Pública vol dur a terme a totes les empreses de la CEA està una mica més a prop. Les relacions entre les dues parts segueixen trencades, i Xavier Altimir, president de la patronal, es manté com a persona considerada «non grata». I més després que aquest divendres els funcionaris demanessin a la CEA un registre on hi constessin totes les empreses afiliades, i aquesta els denegués la petició.

Va ser el portaveu de la Plataforma, Gabriel Ubach, qui va demanar «personalment i molt educadament» aquesta llista a Altimir, va explicar ahir. Però el president de la patronal va denegar aquesta demanda al·legant un tema de protecció de dades. Els sindicats volien obtenir aquesta llista per iniciar el seu boicot de negativa a comprar qualsevol producte a les empreses que són membres de la patronal. Segons Ubach, no és només per les declaracions d'Altimir criticant que els funcionaris no acceptessin les reduccions salarials, sinó per una constant de declaracions que han de sentir provinents de treballadors de les grans empreses. «No pot ser que vagis a comprar i t'estiguin matxacant», va manifestar Ubach.

REUNIÓ AQUEST DIMECRES / La Plataforma es reunirà dimecres vinent per decidir de quina manera i quan tiren endavant aquest boicot. Hi ha un sector, però, que no acaba d'estar del tot convençut d'aquesta iniciativa com a rebuig a la persona d'Altimir. Al·leguen, alguns d'ells, que la mesura de no consumir afectaria de retruc als assalariats d'aquestes empreses. Ubach no comparteix aquesta postura, perquè, «a la CEA només estan registrades grans empreses» i per tant, un boicot «no afectaria al petit i mitja empresari», va assegurar.

En qualsevol cas, el portaveu dels funcionaris va assegurar ahir que encara hi ha una petita possibilitat de frenar la mesura i arribar a una entesa amb la patronal. «Nosaltres som més partidaris a parlar, a asseure'ns totes les parts». De moment, però, les postures estan allunyades.

L'opció de realitzar un boicot va sorgir per part d'un funcionari durant l'assemblea de la plataforma celebrada el passat 25 de novembre. Va ser llavors quan també es va acordar realitzar una manifestació davant del Consell General en protesta per les mesures del Govern de Toni Martí, que es farà abans que finalitzi l'any.

D'altres propostes reivindicatives que es van posar sobre la taula van ser portar les mesures del Govern a la justícia un cop rebin el document amb el projecte de llei, portar uns adhesius que mostrin el rebuig a aquestes polítiques i repartir tríptics explicatius per tots els punts turístics estratègics aquests dies de pont.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT