PUBLICITAT

Decretats els medicaments costejats el 100% per la CASS

  • Els actes i tractaments de diàlisi, quimioteràpia i radioteràpia, reemborsats
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Tots aquells que pateixen una malaltia que requereix un tractament i medicaments «especialment costosos» poden adreçar-se a les oficines de la Caixa Andorrana de Seguretat Social, CASS, per omplir la sol·licitud per demanar el reembossament al 100%. El decret publica el llistat de quins són els medicaments i actes dels quals es fa càrrec la CASS del cost total. Els tractaments i actes mèdics de la diàlisi, la quimioteràpia i la radioteràpia, són els primers que el decret nomena per ser subvencionats totalment.

El decret especifica el grup terapèutic al qual pertanyen els medicaments especialment costosos i les condicions de cobertura. Els medicaments per als quals s'estableix l'ús hospitalari, per les seves propietats farmacològiques o pels seus requisits tècnics d'utilització s'han de dispensar en un medi hospitalari.

El Consell de Ministres va aprovar el passat 16 de novembre establir el grau de cobertura total dels medicaments per a malalties greus, molt greus o cròniques, unes substàncies que ja estaven costejades per la CASS en el 100% en l'atenció hospitalària i en el 90% en l'ambulatòria. Segons el Govern aquest fet era una anomalia i per aquest motiu es va corregir per cobrir el 100% en les dues atencions.

Tal i com ja va avançar l'Executiu, els beneficiaris d'aquesta nova mesura seran els pacients amb càncers, i altres malalties com l'esclerosi múltiple o insuficiències renals que comparteixen la gravetat dels seus símptomes i l'elevat preu dels medicaments que han de consumir i que pot arribar als 300 o 400 euros mensuals per usuari.

Aquesta ampliació del cobriment dels costos dels medicaments i actes mèdics per la seguretat social, ha estat xifrada en aproximadament 500.000 euros com a increment del cost per a la CASS.

Des de la web de la CASS s'especifica tot el llistat dels medicaments que formen par d'aquest reemborsament total.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT