PUBLICITAT

Inici de la temporada d'esquí a Arcalís sense «col·lapses»

EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
El primer dia d'esquí de la temporada a les pistes de la Coma d'Arcalís. Foto: VALLNORD

Els amants de l'esquí van poder estrenar ahir la temporada d'hivern a la Coma d'Arcalís, que va poder obrir sis pistes a partir de 2.200 metres malgrat la falta de nevades, segons va informar l'ANA. El director de Vallnord, Martí Rafel, va assegurar que «som uns privilegiats haver pogut obrir aquest raconet a la Coma» tenint en compte la situació de falta de neu que afecta tot el Pirineu. Rafel es va mostrar satisfet perquè davant del dubte de si es formaria un col·lapse, «de moment la jornada està passant molt bé i no hi ha cues» a l'únic telecadira que s'ha obert, i ha certificat que la neu està en molt bones condicions, destacant que «el que està obert està impecable».

LES CONDICIONS / Rafel va explicar que l'obertura ha estat possible pel fet que les poques nevades que hi ha hagut van deixar gruixos a partir de 2.200 metres, i que «durant els últims dies les temperatures han permès fer neu artificial». Tot plegat, ha permès obrir amb uns gruixos entre 10 i 40 centímetres de neu i segons Rafel, «la neu està en bones condicions».

Afluència/ El director de Vallnord va explicar que davant del dubte de si es crearia un col·lapse a la zona, pel fet de ser una àrea esquiable petita, a mig matí la situació era tranquil·la. Hi havia uns 400 vehicles a l'aparcament i l'afluència de visitants permetia esquiar sense aglomeracions i sense fer cues al telecadira. Pel que fa al tipus de clients, el director de l'estació va dir que «són molt variats, tant famílies com amics i jovent, tant de fora com del país, i sobretot els clients de forfet de temporada». Les pistes també van acollit un curs de l'Escola de Formació de Professions Esportives i de Muntanya (Efpem) i una formació d'acompanyats d'esquí escolar.

L'objectiu, segons Rafel, és poder anar produint més neu artificial per anar obrint més pistes en els pròxims dies. De moment, ahir els canons de la zona de la Coma i fins on donen les temperatures, estaven en marxa. Tot i això, Martí Rafel va reconèixer que les previsions meteorològiques no són molt encoratjadores ja que tornen a donar una pujada relativa de les temperatures i no es preveuen nevades en els mapes dels temps que tenen a disposició.

Les altres estacions/ Arcalís ha estat una de les poques estacions del Pirineu que ha pogut iniciar la temporada. A Catalunya només han obert parcialment Vallter 2000 i Vall de Núria, mentre que al Pirineu francès només han obert algunes pistes de Puigmal. A Aragó, l'única estació que ha pogut obrir ha estat Cerler, amb 7 quilòmetres de pistes. D'altra banda, el Pas de la Casa ha fet aquest dissabte al matí una obertura tècnica per testar les instal·lacions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT