PUBLICITAT

Ha arribat el Nadal

  • Aquest cap de setmana tenen lloc les tradicionals Fires de Santa Llúcia a Sant de Julià de Lòria i Encamp
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Un dels espectacles d'animació que va tenir lloc al Mercat de Nadal de la Massana, ahir. A la galeria veiem figuretes del pessebre tradicional de Canillo i una parada de la Fira de Santa Llucia de Sant Julià de Lòria, ahir Foto: EDUARD COMELLAS

«És Nadal al teu cor / quan somric content de veure't / quan la nit es fa més neta / quan m'abraço al teu cos / i les llums de colors / m'il·luminen nit i dia / les encén el teu somriure quan et parlo amb el cor».

Ha arribat el Nadal. Il·lusió de molts, tristesa per a alguns, i indiferència per a pocs. S'escolta taral·lejar Quan somrius, la cançó nadalenca que, des de l'any 2000, sona a totes les ràdios i televisions catalanes. La lletra de Joan Thió ja és mítica i transmet el sentiment que, en menor o major mesura, tothom comparteix aquesta època de l'any: és més fàcil perdonar, donar les gràcies i simplement, donar.

Andorra és un bon escenari per a les pel·lícules nadalenques. Des d'ahir està tot a punt perquè comenci el rodatge: parelles barroeres que riuen a la pista de patinatge del Mercat Nadalenc de la Massana, els petits assenyalant joguines als aparadors de l'avinguda Meritxell o Carlemany sota els llums de colors, les mares amb les àvies comprant Ponsetia a la Fira de Santa Llúcia de Sant Julià i el pare que truca perquè no recorda quina figura mancava al pessebre.

lES fires de Santa Llúcia / L'envelat del Prat Gran de Sant Julià de Lòria acull aquest cap de setmana la Fira de Santa Llúcia de la parròquia, on aquest any hi ha instal·lades 40 parades. El cònsol de Sant Julià de Lòria, Josep Pintat, acompanyat del conseller de Turisme i Comerç, Enric Naudi, van ser els encarregats de tallar la cinta oficial i donar ahir per inaugurada la tradicional fira nadalenca.

Una de les novetats d'aquesta edició és la zona infantil que s'hi ha instal·lat amb cavallets de fira i llits elàstics així com també un taller de plastilina, segons va informar l'ANA. Naudi va reconèixer que «tenir coses pels nens serà una manera de què vinguin més famílies». La fira acaba avui i la crisi continua sent un dels aspectes que més amoïnen els comerciants.

Naudi es va mostrar satisfet pel nombre de parades i va lamentar que «hem hagut de dir que no a cinc o sis comerciants que s'hi volien instal·lar, per manca d'espai» tot i la redistribució que s'ha fet de l'envelat per poder-hi acollir més parades. El conseller de Turisme va reconèixer que aquest fet demostra que la fira està «molt viva» i va destacar que a banda de comerciants d'aquí també «ha vingut gent d'altres països a posar una parada».

A la fira s'hi poden trobar des dels tradicionals productes nadalencs, figures del pessebre, avets o torrons, fins a menjar o articles de bijuteria o roba, entre molts altres. També hi haurà el sorteig de diverses paneres amb productes nadalencs, una iniciativa que ha sorgit dels comerciants.

La crisi és un dels aspectes que més amoïna als comerciants que s'han instal·lat a l'envelat del Prat Gran, ja que admeten que les compres no seran massa bones. Malgrat tot però, Naudi va afirmar que el fet que la fira coincideixi amb la jornada electoral d'avui «potser farà que s'incrementi el nombre de visitants» així com també de vendes.

L'altra Fira de Santa Llúcia és la d'Encamp. Els comerciants s'han situat aquest cap de setmana a la Plaça dels Arínsols i ofereixen a tots els visitants un bon grapat d'idees originals per a poder regalar durant aquestes festes de Nadal. Joies, roba, pastissos, flors, ornaments de Nadal i molt més. Aquesta fira té, com cada any, un component solidari: tothom que ho vulgui podrà participar en el sorteig de diverses paneres amb la compra d'un tiquet, i els diners de la recaptació es lliuraran al Centre d'Acolliment d'Infants la Gavernera en forma de regals de Nadal.

EL MERCAT DE NADAL / Fins l'11 de desembre, el Mercat de Nadal de la Massana oferirà activitats, tallers i patinatge. Precisament la pista de gel sintètic continua sent una de les activitats estrella. Segons fonts del Comú, tant divendres com ahir, la pista va estar «constantment ocupada per nens disposats a passar-s'ho bé». També hi ha hagut cantada de nadales, tallers de còmic, inflables, i moltes altres opcions de lleure. «I és que una de les característiques del mercat és que cada dia s'hi pot fer una cosa diferent», ja que hi ha més d'un vintena d'activitats culturals i lúdiques.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT