PUBLICITAT

Tenir 20 anys i estrenar el món

  • Arellano roda el primer capítol de la minisèrie ?Art de garatge' H L'estrena, el març a la Llacuna
A. L.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
En ple rodatge d'Art de garatge; Arellano és el segon per la dreta, amorrat a la càmera Foto: MÀXIMUS

El Centre de Congressos bull d'activitat, avui. Els electors de la capital s'hi juguen el futur immediat. Però tot això passa al món dels adults, a la superfície. Uns metres sota terra, a la segona planta de l'aparcament, una quinzena de xavals s'ha proposat el que Danel Arellano, el director del tinglado, descriu com «la primera sitcom professional i low cost de la història televisiva del país». És a dir, Art de garatge, una comèdia en set capítols i literalment underground que es va començar a rodar ahir. Avui, si tot va bé, Arellano i companyia enllestiran el capítol pilot, que ha de servir per convèncer possibles mecenes –els comuns hi aporten un pessic de 3.000 euros– i completar el pressupost, uns molt professionals 30.000 euros. En aquesta primera aventura es presenten els sis memberes d'aquest peculiar club, que es reuneixen cada tarda al local que dóna títol a la sèrie: hi ha el Salvador (Joel Pla), l'artista del grup; Iker (Bernat Bauzá), el budista amb tendències psicotròpiques; Lola (Judith Puig) i Lluís (Nil Cartes), més decantats cap a la música popera; Joana (Mireia Guilella), escriptora a temps parcial, i Jon (Sergi Molné), el friqui televisiu que somia a donar la campanada i que posa en marxa la sèrie.

Es tracta en primer lloc, diu Arellano –que estrena títol de muntador del Centre d'Estudis Cinematogràfics de Catalunya– d'aixecar un producte audiovisual sense precendents a Andorra, i de fer-ho amb estàndars professionals: «Això ha sigut el més difícil: trobar l'equip tècnic i artístic que respongués al que tenia al cap. Però el tenim». Art da garatge parteix per tant de la molt raonable ambició –quan es tenen 20 anys, l'edat mitjana de l'equip– d'estrenar el món i si pot ser cruspir-se'l. Per això incorpora un missatge ben proactiu, el que resumeix la sintonia que han creat Alex and the Failords, la banda dels anoymous Alejandro Martínez i Guillem Gallego: «Crea ,no tinguis por, inspira't e l'essència, tot de color. Dibuixa un món a la teva mida: el món pot ser teu... si vols». ¿Què vol dir, això? «Doncs que hem de buscar el nostre espai, com ho fan aquests sis nois al garatge on es reuneixen i on no hi tenen lloc els problemes del món exterior».

El problema, és clar, arriba quan la vida real es posa tossuda i insisteix a colar-se pel forat de la porta. Però va bé per fer avançar una acció que s'allargarà –ja s'ha dit– durant set capítols i que a partir de la setmana que bé podrem seguir a través de la pàgina web –www.artdegaratge.ad–, facebook i twitter. L'estrena, el març a la Llacuna, en una projecció oberta al públic. La sèrie completa s'emetrà per ATV primer, i per internet després. L'equip tècnic el completen Jonathan Fernández, coguionista; Pol Escalé, director de fotografia; i Roger Mas i Mònica Armengol, a la direcció d'art. Per cert, s'admeten aportacions. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT