L'Hotels Plaza lluita però cau en un matx amb polèmica

• Paulinho fa el 2-1 quan Carlinhos era a terra sagnant per una colzada i la seva celebració indigna els andorrans
GRANADA

Carlinhos xuta a porteria amb Diego al darrere, en un partit al Poliesportiu. Foto: TONY LARA

Ràbia a l'Hotels Plaza Andorra, que ahir va caure a la pista de l'Oxipharma FS de Granada, el líder de la competició. El resultat final, 5-4 després d'un intens partit en què els andorrans van lluitar per obtenir un premi més gros que no pas la dignitat, i en el qual Paulinho, exjugador del club andorrà la passada temporada, va deixar la sensació de malestar en els seus excompanys, després que marqués el 2-1 en la primera part tot i veure que Carlinhos estava estés en terra, sagnant en rebre una colzada. Les celebracions del brasiler, segons el club exagerades, van acabar per empipar els homes de Xavier De la Rosa i fins i tot el mateix tècnic, que ahir va ser contundent: «Paulinho ha perdut tots els amics que tenia en el nostre equip. El que ha fet és molt lleig».

De fet va ser Paulinho qui als 50s va avançar el seu nou equip amb un xut llunyà que ni Nacho Llamas ni Cabinho van aconseguir frenar. De l'1-0 es va passar a l'empat en només un minut, gràcies a Carlinhos, que va enviar a l'escaire un pilota que Cabinho, fent de pivot com sap, li va deixar en safata de plata. El partit no va entrar en cap fase de calma, i en el minut 3 va arribar la jugada polèmica del partit quan Carlinhos va rebre una colzada en camp contrari. Paulinho i els seus companys van veure l'acció, però van iniciar el contratac que va acabar amb el segon gol de l'exjugador de l'Andorra. El brasiler, a més, va celebrar ostensiblement el gol, tot i la sang que Carlinhos tenia al nas.

Aquesta acció va escalfar els ànims dels andorrans, que no entenien aquesta reacció del brasiler i ni molt menys que celebrés els seus gols com mai. A més, segons el club, fins i tot va tenir algun mal gest amb un xut al cap d'Emil quan aquest era a terra després d'una acció del partit. Amb tot, la primera part va transcorre amb l'Hotels Plaza manant en el joc i intentant-ho tot per marcar, amb diverses accions més que clares que podien haver portat la igualada a l'enfrontament. De fet, Cabinho va fallar pilotes que de normal haguessin estat gol, especialment tres accions gairebé a porta buida que va enviar sense encert, una d'elles al pal.

En la represa, l'Oxipharma va saber agafar un bon avantatge fins posar el marcador en un complicadíssim 5-1. Puertas començava la bateria de gols locals en el 22 després de la treta d'un córner i una jugada d'estratègia (3-1). El mateix Puertas va ser l'autor del 4-1 quan l'Hotels Plaza ja jugava amb el seu porter Paulinho de porter jugador intercanviant la posició amb Aitor. De fet, en un dels canvis, l'Oxipharma va aprofitar la jugada per robar una pilota i que marqués Puertas.

Era el minut 25, i just un minut més tard arribava el 5-1. En els continus canvis de porter que feia l'Andorra, Aitor va sortir a defensar la seva porteria una mica avançat, i Carlos Alberto va marcar xutant de camp a camp. Llavors l'Hotels Plaza semblava mort, però dues entrades gairebé consecutives d'Uge i Pablo van significar sengles segones targetes grogues, i així les conseqüents vermelles.

Amb l'Oxipharma amb inferioritat, Emil va marcar el 5-2 en el minut 28, just quan el romanès feia ara de porter jugador. El 5-3 va ser obra de Soty en el 35, i Cabinho fent de pivot pur al mig de la defensa, es va girar sobre si mateix i va fer el que millor sap. El marcador es quedaria en aquest 5-4, tot i que l'Andorra en va tenir, d'ocasions. Fins i tot Jona, ahir molt actiu, va fallar un mà a mà contra Edu, que feia així més gran la seva fama de grandíssim porter.

DE LA ROSA, EMPIPAT AMB PAULINHO / El tècnic andorrà va mostrar ahir el seu malestar amb l'actitud de Paulinho, amb el qual fins i tot no va voler parlar després del matx. En tot cas, l'entrenador es va animar el partit dels seus homes. «Hem fet un partidàs dels que fan època», va dir, per afegir-hi: «Aquest equip m'ha demostrat avui que té unes ganes de guanyar impressionants».