Soulié manté la línia en l'esprint de l'IBU Cup

• Regular en el tir, acaba 36a en una prova que defineix l'ordre de sortida dels 10 km persecució
OESTERSUND

Laura Soulié competint en una IBU Cup de la campanya passada Foto: EL PERIÒDIC

Laura Soulié va mantenir ahir la línia de dijous, quan va debutar en la Copa del Món. Llavors va finalitzar en el 34è lloc en els 15 km. individuals i ahir va ser la 36a en la prova dels 7,5 km. esprint, resultat que determina l'ordre de sortida dels 10 km. persecució d'avui i que dóna per acabada la primera prova de la Copa del Món d'Oestersund, a Suècia.

De les 96 biatletes que van estar a la línia de sortida es classificaven les 60 primeres. Aquest objectiu no ha estat problemàtic per a la corredora de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE) i el més positiu dins d'aquest resultat és que ha acabat més contenta per les sensacions que va tenir competint. Dijous no s'acabava de trobar còmoda amb els esquís, però ahir sí.

La va trair la punteria, això sí. En la primera volta, estirada, no va fallar cap tret, però en la segona, de peu i ja amb la tremolor de l'esforç físic acumulat, en va fallar dos. Fins aquell moment Soulié estava clavant la carrera, movent-se entre el novè i el dotzè lloc, però amb les dues sancions pel tir va haver de donar dues voltes més al circuit i va anar perdent posicions a poc a poc fins acabar 36a, un resultat molt proper a l'objectiu que li ha marcat la FAE: moure's pel top-30. Finalment va marcar un temps de 23min 59,6s i va acabar a 1 min 57,9s de la primera classificada, l'alemanya Magdalena Neuner, i a 1min 4s –aproximadament una mica més que el temps que li van costar les dues sancions pel tir– de la desena, la francesa Marie Dorin Habert

«Ella s'ha trobat millor en l'esprint, continua progressant en aquest inici de la temporada. Nosaltres considerem que ho està fent molt bé, no oblidem que és Copa del Món, que el nivell i l'exigència és màxim», va assegurar el director tècnic, Carles Visa.

Avui, a diferència del primer dia que per sorteig li va tocar el dorsal 1, Soulié tindrà el 36. Ja no haurà d'obrir la carrera –cosa que li va provocar nervis– i tindrà referències de temps.