PUBLICITAT

Canillo inaugura el tradicional Pessebre i espera civisme

  • Aquest any hi ha les figures noves que representen la matança del porc
EL PERIÒDIC
CANILLO

La cònsol major de Canillo, Dolors Cabot, va inaugurar ahir al vespre el pessebre de la parròquia que dóna vida i esperit nadalenc a tots els carrers, segons va informar l'ANA. La cònsol va explicar que actualment hi ha prop d'una cinquantena de figures grans conformant el pessebre, i que les més noves són les que simbolitzen la matança del porc, i els camells que es canviaran la setmana vinent per uns de més grans. Pel que fa als actes vandàlics que s'han donat altres anys, Cabot va desitjar que aquest any «la gent sigui cívica i respectuosa». Pel que fa al dispositiu de vigilància per evitar actes vandàlics, va assegurar que es vigilarà que ningú malmeti ni s'emporti les figures, però que es farà de manera discreta perquè «el que volem és que la gent sigui cívica i respectuosa».

Els consellers i cònsols canillencs van celebrat la inauguració amb una xocolatada davant l'Oficina de Turisme, on s'han instal·lat quatre parades per al mercat de Nadal.

Simbolisme / El tradicional pessebre ja decora les zones de pas per davant del Palau de Gel, la capella de la Santa Creu, i la plaça Carlemany. Cabot va opinar que el pessebre representa les arrels i el tipisme que es reviu al Nadal, i mostra com es vivia abans perquè cadascú «s'enamori d'aquella figura que més li agradi», i va afegir que Canillo «representa una mica el passat». El pressupost d'aquest any ha estat d'entre 15.000 i 20.000 euros.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT