PUBLICITAT

Nova emissió de lletres del tresor de 50 milions d'euros

  • El Govern donarà als bancs el 0'2% per la prestació del servei d'assegurament
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca Foto: TONY LARA

El Govern ha fet una nova emissió de deute públic en la modalitat de lletres del tresor per un valor de 50 milions d'euros. Així va aparèixer publicat ahir al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA), on es posa de relleu que l'èxit obtingut en les anteriors emissions ha motivat aquesta nova emissió.

En aquesta ocasió el nombre de títols emesos és de 50.000 amb un import nominal de mil euros cada títol. La data d'emissió és el 7 de desembre vinent i el venciment és a 18 mesos. La rendibilitat de la inversió serà del 4,35% anual, no donant dret al cobrament de cupons periòdics.

A diferència de l'emissió anterior, de 70 milions d'euros, en concepte de contraprestació per la prestació del servei d'assegurament, els bancs rebran del Govern una comissió del 0,2% sobre el nominal total de l'emissió. En canvi, els bancs no percebran cap remuneració per la prestació del servei d'intermediació en aquesta operació. En l'anterior, les entitats bancàries actuaven com a asseguradores de l'emissió, sense que l'Estat hagués d'assumir cap tipus de comissió.

PROCEDIMENT / L'emissió està oberta a tots els inversors, ja siguin persones físiques o jurídiques, interessades en l'adquisició de les lletres del tresor, que s'adjudicaran mitjançant una subhasta en cas que el nombre de peticions superi l'import de l'emissió.

Les lletres es podran sol·licitar a qualsevol de les entitats que participen com a intermediàries de la subscripció, que seran Crèdit Andorrà, S.A.; Andorra Banc Agrícol Reig, S.A.; MoraBanc Grup, S.A.; MoraBanc, S.A.U.; Banca Privada d'Andorra, S.A. i Banc Sabadell d'Andorra, S.A.

La data de liquidació de la subscripció serà el pròxim 9 de desembre, mentre que la data de venciment, que al mateix temps serà la de la liquidació de l'amortització, serà la del 7 de juny del 2013, segons va informar el Govern

FINALITAT / Aquesta operació «no suposa un nou endeutament», segons es remarcava en el comunicat del Govern i «respon a la voluntat de continuar el procés de diversificació de les fonts de finançament tradicionals de l'Estat i dels seus respectius venciments».

Al mateix temps «servirà per captar fons que permetin la cancel·lació d'una part dels crèdits bancaris vigents», segons va manifestar el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca.

Aquesta és la tercera emissió de deute públic realitzada a Andorra. La primera la va fer el Govern del Partit Socialdemòcrata l'octubre del 2010, de 100 milions d'euros, i la segona va arribar el passat mes d'octubre, i va rebre un total de peticions de subscripcions per valor de 119.817.000 euros, molt superior a l'import nominal de l'emissió, fixat en 70 milions d'euros, també en títols de 1.000 euros.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT