PUBLICITAT

Andorra participa a la Conferència Ministerial de la Francofonia

  • El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, encapçala la representació andorrana
02112011-saboya
El ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya. Foto: ANA
El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, acompanyat per la representant personal del cap de Govern al Consell Permanent de la Francofonia, l’ambaixadora Maria Ubach, i per la directora d’Afers Multilaterals i Cooperació, Gemma Cano, participa des d’aquest dijous i fins aquest divendres a la cerimònia d’obertura de la 27a sessió de la Conferència Ministerial de la Francofonia, que té lloc a París.

En la sessió ministerial hi participen els ministres d’Afers Exteriors i encarregats de la Francofonia dels 56 estats membres i els 19 estats observadors. El ministre Gilbert Saboya va pronunciar aquest dijous un discurs en el què es va felicitar de l’estat d’avançament dels compromisos establerts en la Cimera de caps d'Estat i de Govern que va tenir lloc al 2010 a Montreux i de tots els esforços duts a terme per l’Organització per acompanyar els Estats de l'espai francòfon en dificultats en l'assoliment de l'estat de dret, de la pau i de la democràcia.

La Conferència Ministerial ha estat presidida per la presidenta de la Confederació helvètica i consellera federal d’Afers Exteriors, Micheline Calmy Rey. D’altra banda, el ministre Saboya va mantenir una trobada bilateral amb el ministre d’Afers Exteriors de Mònaco, José Badia, i amb el ministre delegat d'Afers Exteriors, Cooperació Internacional i Francofonia de Gabon, Paul Bunduku-Latha.

En la segona sessió plenària, que té lloc aquest divendres, la conferència ministerial procedirà a l'adopció de les decisions i resolucions que s'hagin presentat. Saboya també es reunirà amb la consellera federal d’Afers Exteriors de Suïssa, Micheline Calmi-Rey.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT