PUBLICITAT

Mobilitat preveu l'entrada de 100.000 vehicles durant el pont de la Puríssima

  • El període de més afluència serà a partir de dijous, degut en part a l'estat de les pistes d'esquí
  • Uns 250 agents regularan el trànsit i previndran possibles activitats delictives
02112011-mobilitat
L'oficial del servei de Policia, Jordi Torres, el cap de l'àrea de Mobilitat, Jaume Castells, i el representant dels agents de ciruculació, Antoni Pujol, durant la presentació del dispositiu especial. Foto: ANA / N. M.
El dispositiu especial engegat per al pont de la Puríssima compta amb la col·laboració del servei de Circulació, el servei de Policia, el Centre Nacional del Trànsit i el COEX, amb uns 250 agents mobilitzats. Així, a banda de regular el trànsit durant les hores de major afluència de vehicles, i de fer les recomanacions prèvies per als propers dies, també s'ampliaran els dispositius policials per prevenir activitats delictives que es puguin donar amb la major afluència de visitants, sobretot dirigides als delictes contra el patrimoni.

El cap d'àrea de Mobilitat, Jaume Castells, ha explicat que es preveu que al llarg dels nou dies que durarà el pont, del 3 a l'11 de desembre, entrin uns 100.000 vehicles, un 30% més que durant una setmana normal. El 70% entraran per la frontera hispanoandorrana i el 30% per la francesa. Pel que fa als dies de major afluència, el dijous dia 8 podria ser el de màxima entrada de vehicles, ja que el dia 9 és el festiu de l'àrea metropolitana de Barcelona, i a més les estacions preveuen tenir més neu i poder obrir més sectors.

Les recomanacions que es fan des de l'Agència de Mobilitat, són evitar les hores de més trànsit, que seran per a l'entrada al país de les 8 hores a les 15 hores pel riu Runer, i pel Pas de la Casa de les 8 a les 11 hores. De sortida, a partir de les 16 hores i aproximadament fins a les 21 hores serà quan hi hagi més trànsit. A més, s'ha previst que no es pugui intervenir el trànsit per motius d'obres durant aquests dies, que el carril bus quedi obert a la circulació de vehicles i que es reguli la circulació a les hores de sortida de les escoles, que durant els dies 5, 6 i 7 fan jornada intensiva.

Pel que fa a la frontera, s'ha coordinat amb els agents de Policia espanyols perquè en cas de grans retencions puguin facilitar el pas als vehicles. A més, aquest serà el primer pont des que s'ha acabat la rotonda de la Farga de Moles, i per això s'ha treballat amb els Mossos d'Esquadra perquè puguin anar a regular el trànsit si s'hi produeixen retencions.

Quant a la possibilitat que nevi, es mantindrà la campanya de comunicació per aconseguir que els conductors siguin previsors i disposin de cadenes per si les han de fer servir.

El representant dels agents de circulació, Toni Pujol, ha explicat que s'han coordinat els efectius per al pont perquè puguin controlar l'espai d'aparcaments i de menys densitat per derivar els vehicles cap a on sigui més convenient. Per tenir la informació al moment, es treballarà des del Centre Nacional del Trànsit. A més, tant els agents de circulació com els de Policia s'adaptaran als nous horaris comercials per regular el trànsit i vigilar els robatoris durant tot el temps que calgui.

Vallnord recomana als residents que no pugin a esquiar aquest dissabte per evitar col·lapses / Vallnord ha recomanat als residents que disposin de forfet de temporada que posposin la primera esquiada per quan les condicions de la neu siguin millors, i evitin pujar a Arcalís aquest dissabte, que és quan s'ha previst l'obertura. La manca de neu ha fet que l'estació hagi optat per obrir només el sector Arcalís a partir dels 2.200 metres i amb un aforament limitat a 2.000 persones.

És per aquest motiu que, per evitar el col·lapse, es recomana que els residents optin per iniciar la temporada més endavant, davant la incògnita de saber si els turistes optaran per pujar o ajornar la primera esquiada. Vallnord avisarà a través de les pantalles de Mobilitat quan s'hagi assolit el màxim d'esquiadors permès. A més, també utilitzaran el Twitter (@Vallnord) per anar informant sobre la situació.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT