PUBLICITAT

L'Escale inverteix set milions per convertir el vial en passatge públic

  • Les millores, com el nou espai de ?duty free', s'han fet tenint en compte l'opinió dels clients
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Nombroses persones estrenen, ahir, el passatge Biscariet Foto: TONY LARA

Treballs a corre cuita ahir al passatge Biscariet, el nou vial de connexió a l'Escale per unir l'avinguda Meritxell amb la zona de Prada Ramón. L'acord amb el Comú establia que abans de l'1 de desembre la zona d'accés passaria a ser de caràcter públic (és a dir, oberta les 24 hores). Ahir els vianants van poder comprovar que els treballs van finalitzar a temps. En total, el centre comercial Escale ha realitzat una inversió de set milions d'euros, va informar el seu director, Rafael Peces.

La remodelació va començar el mes de juny, i a més de l'obertura del passatge Biscariet, amb parets envidriades i bancs públics, l'Escale ha patit d'altres millores. Peces va explicar que a principi d'any es va elaborar un estudi de mercat entre els seus clients per determinar cap a on s'havien d'enfocar les millores. El resultat, «una experiència de compra més atractiva», va assegurar Peces. S'ha incorporat una nova zona de duty free, nova oferta de productes de la llar, una merceria, nova secció d'esports o una botiga per a la cosmètica capil·lar. El director de l'establiment va assegurar que es tracta de la inversió «més important realitzada en 30 anys». El centre comercial va obrir les seves portes el 1977.

En total, i per tal d'arribar a temps per a la data de l'1 de desembre, vora «200 treballadors van treballar voluntàriament» durant la nit i matinada de dimecres a dijous per posar a punt la instal·lació. Ahir encara quedaven alguns retocs, com acabar de polir els vidres o el terra. Peces va explicar que degut al vial s'ha perdut espai de compra a la primera planta, tot i que s'ha compensat amb una reducció de les dimensions dels magatzems. A la planta -1 s'ha passat de 340 a 800 metres quadrats D'aquesta manera, el comprador no nota la diferència, va assegurar Peces.

Una segona part pel 2017 / Aquesta obra ahir culminada és només la primera part de l'acord entre l'Escale i el Comú d'Andorra la Vella. L'edifici del centre comercial pertany a l'Administració comunal i hi ha un acord signat que determina l'obertura del vial també per la part de dalt. És a dir, l'Escale encara ha de viure una segona remodelació, que consistirà en dividir-lo en dos espais a banda i banda del passatge Biscariet, amb un celobert al centre. Allà hi s'hi posarà una cúpula, a una alçada de deu metres.

Peces va explicar que l'acord comunal determina que la segona fase haurà d'estar enllestida el 30 de novembre de l'any 2017. En principi, tot i que ahir el director no ho va voler confirmar al 100%, se seguirà amb el que estipula aquest conveni. «El 2017 encara està lluny, ara de moment ens centrarem en el que acabem de fer», va manifestar.

L'obertura del passatge Biscariet va coincidir amb els canvis de trànsit a la rotonda de la plaça Escaler, que permeten accedir cap al carrer Ciutat de Consuegra.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT