Soulié inicia la Copa del Món 34a a Suècia

• L'andorrana acaba en la part mitja-alta de la classificació amb quatre errades en el tir i suma els set primers punts
OESTERSUND

Laura Soulié en una tanda de tir d'una IBU World Cup, el curs passat Foto: EL PERIÒDIC

Laura Soulié va estrenar latemporada amb la Copa del Món IBU. La corredora de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE) va acabar en la part mitja-alta de la classificació en la prova dels 10 quilòmetres individual , una 34a posició sobre un total 94 participants que li suposen els set primers punts en el rànquing del circuit mundialista.

Coses del sorteig, Soulié va participar en la prova d'Oestersund (Suècia) amb el dorsal número 1. És a dir, va ser ella la que va donar el tret de sortida a la Copa del Món 2011-2012. «Una situació així impressiona, et sents observat i no tens cap referència de temps. És difícil competir així», va explicar el director tècnic de la FAE, Carles Visa. Feia vent i això la va perjudicar en el tir, fallant un tret en cada una de les quatre sèries. Quatre en total, veient la resta de participants un resultat també de la part mitja-alta; cap biatleta va fer ple d'encerts, quatre van fallar un, tres van fallar dos i el gruix del pilot es movia entre els 5 i els 7.

El resultat, per tant, va ser valorat com bo per a Visa: «S'apropa a les trenta primeres, que és l'objectiu que li hem exigit aquesta temporada en Copa del Món», va assegurar. «Tot i així ella no estava contenta per com li han anat les coses. No s'ha trobat còmoda amb els esquís i tampoc s'ha vist fina físicament. Creu que encara pot donar més de sí mateix», va afegir el director tècnic.

Avui hi ha descans a Oestersund i demà prossegueix la Copa del Món amb l'esprint –7,5 km.– que classifica per a la cursa de diumenge, els 10 km. persecució.