PUBLICITAT

L'obertura tardana i parcial de les pistes cancel·la reserves per al pont

  • Grandvalira ajorna l'inici fins al 6, i Vallnord obrirà el dissabte només a la zona de la Coma i per 2.000 persones
C. G. / P. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Estat de la zona de Els Planells, al sector d'Arcalís, ahir. Foto: TONY LARA

Tant Vallnord com Granvalira van enviar ahir fotografies d'alguns sectors, com la Coma i Grau Roig, amb una imatge optimista. Molta neu. La realitat però és que aquesta neu no arriba ni al 50% dels dominis. Això ha fet retardar l'obertura, en el cas de Grandvalira fins el proper dimarts, i per la seva part, Vallnord sí que preveu obrir el dissabte però només la zona de la Coma, en un espai de 2.200 metres. La manca de neu ha portat a l'anul·lació o canvi de les reserves tant de forfets com de paquets turístics. El portaveu dels hotelers, Joan Antoni Azurmendi, va admetre ahir que estan patint cancel·lacions per als propers dies, que coincideixen amb el Pont de la Puríssima. Per la seva part els dos camps de neu ofereixen el reemborsament de la reserva.

La previsió que el divendres comenci a nevar obre les esperances per a que la segon part del pont «impliqui un inici de temporada amb entusiasme», va explicar Martí Rafel, director general de Vallnord. Una esperança en la propera setmana, que preveia no només un pont llarg sinó també festiu a França, que només depèn de les condicions meteorològiques i que posa en dubte el gairebé 10% de la facturació dels nostres camps de neu. A més, el pont suposa un trampolí per a les reserves cara les festes de Nadal.

Vallnord ha marcat 2.000 persones com a aforament màxim per aquest cap de setmana, per al sector obert amb només un remuntador. Segons Rafel, gairebé la meitat d'aquesta xifra vindrà per reserves no cancel·lades. La resta es calcularà per aquells residents que ja volen estrenar la temporada i la resta amb venda en la taquilla.

Grandvalira, per la seva part ha hagut d'ajornar l'inici de la temporada, «perquè volem obrir amb un percentatge de quilòmetres raonable», segons va explicar Alfonso Torreño, director de màrqueting de Grandvalira.

MISSATGE D'OPTIMISME / Des de les dues estacions esperen que la segona part del pont sigui òptima per iniciar una bona temporada. Segons Torreño, des del dimarts la web de Grandvalira «ha experimentat un rècord de visites i això significa que la gent està pendent de la neu, que vol esquiar», va dir.

Si les previsions meteorològiques es compleixen, des de Granvalira esperen que la baixada de temperatures permeti que els canons de neu, que cobreixen prop del 60% dels 205 quilòmetres de pistes, puguin funcionar. «Esperem que a partir del dijous podem oferir als clients un producte de molta més qualitat i a l'alçada del què espera la gent», va anunciar Rafel.

Tot i la davallada d'ingressos que pot tenir un inici dolent de temporada, des de Grandvalira asseguren que no es cancel·larà cap de les inversions previstes tant per a la millora de les pistes com per al a Copa del Món d'esquí alpí.

Pel que fa a l'accés a Arcalís i a la zona esquiable de la Coma, des de Vallnord informen que aquest cap de setmana serà per carretera fins al peu del telecadira de la Coma, encara que també es podrà aparcar al pàrquing de l'Hortell i utilitzar la cadira de la Basera per accedir al cap de les Portelles.

En aquest sentit, i donada la limitació de l'obertura, Vallnord ha ofert uns preus reduïts que corresponen al preu de mig dia de temporada baixa. El forfet d'adult tindrà un preu de 26 euros, el de joves de 22,50 euros i el d'infants, 19 euros.

Preocupació hotelera / La manca de neu afecta als dominis, i de retruc, als hotelers. A més de les cancel·lacions que s'estan donant entre els majoristes, Azurmendi va reconèixer que les reserves van a un ritme baix tenint en compte les dates en les què ens trobem. Les parròquies més afectades estan sent, evidentment, les altes. És per aquest motiu que des de dilluns «hem hagut de baixar preus» per tal de mantenir atractiva l'oferta. L'hoteler va manifestar que fa unes setmanes «donàvem per bona una xifra d'ocupació del 60% durant tots els dies del pont», és a dir, des d'aquest cap de setmana fins al vinent. Però «ara aquests percentatges probablement els haurem de baixar» va manifestar. Conseqüència, «hem passat de veure la situació de color gris clar a gris fosc».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT