PUBLICITAT

L'Alguaire podrà operar vols de fora de l'espai Schengen

  • Recoder lamenta el procés «injustificablement llarg» que ha provocat la pèrdua dels touroperadors russos
EL PERIÒDIC
LLEIDA

Periodic
Vol inaugural de l'ae Foto: TONY LARA

el ministre de la Presidència en funcions, Ramón Jáuregui, va anunciar ahir que dimarts va signar l'acord per posar en marxa el punt fronterer a l'aeroport de l'Alguaire, de manera que podrà operar vols de fora de l'espai Schengen. L'acord apareixerà publicat al BOE aquest dijous, i segons Jáuregui, això implica que aquest hivern ja hi podran actuar els touroperadors que ho requerien.

L'Aeroport estava pendent de rebre aquests permisos abans del 19 de desembre per no perdre l'oportunitat d'acollir vols procedents del Regne Unit, un cop ja té gairebé descartada l'arribada de visitants russos. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va recordar dimarts que si el govern espanyol no feia el pas, la Generalitat hauria de pagar, a més, «indemnitzacions considerables» a operadors turístics del Regne Unit als què havia garantit que Alguaire ja podria operar fora de l'espai Schengen.

El ministre va justificar la tardança en el fet que es tractava d'una «gestió complexa» que «requereix la intervenció de diversos ministeris», alguns dels quals han tardat a enviar els informes. Segons les declaracions de Jáuregui, ara «està tot resolt», i va afegir que desitja «que ara que poden venir touroperadors als Pirineus a l'hivern, doncs que s'ompli d'avions i de passatgers». Finalment, el ministre va dir que espera que l'Alguaire «tingui molta sort, perquè aquest aeroport mereix un bon destí».

LES REACCIONS / L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, va declarar que és una «gran notícia» i va celebrar «que el permís hagi arribat més de 15 dies abans que es comencin a efectuar vols entre Lleida i Anglaterra».

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va lamentar el procés «injustificadament llarg» que ha portat finalment Lleida-Alguaire a obtenir la llicència, i va afegir que «no és cert que l'autorització depengués de l'ampliació que hem acabat ara», i que l'aeroport complia tots els requisits el 2009.

Per al conseller, «els pals a les rodes» que ha posat el Govern espanyol han provocat que aquest hivern Lleida-Alguaire s'hagi quedat sense touroperadors russos, tot i que confia «recuperar-los» el 2012.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, va dir ahir que «quan ho veurem al BOE ens en congratularem i esperem que això al final acabi sent així demà». Reñé però, va demanar més «agilitat» a l'hora de tramitar aquest tipus de permisos, ja que a Alguaire ja estava tot a punt de fa dies i s'hagueren pogut estalviar el «nerviosisme que institucions i el sector econòmic vinculat a la neu ha estat patint aquestes darreres setmanes».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT