PUBLICITAT

El Govern modifica la llei per permetre els allotjaments rurals

  • Una vintena d'empresaris, vinculats al sector agrícola i ramader, han mostrat interès
E. A.
ANDORRA LA VELLA

El Govern va aprovar ahir el projecte de llei de modificació de la Llei d'allotjament turístic, amb l'objectiu de permetre la implementació d'establiments de turisme rural al Principat. Igualment, la reforma legal estableix la creació del Registre d'Ocupació, de manera que s'agilitzi la tramitació d'informació tant al Ministeri d'Interior com al Ministeri de Turisme, que d'aquesta manera podrà disposar de dades estadístiques sobre la tipologia de visitants. Segons va informar el ministre portaveu, Jordi Cinca, en declaracions posteriors a la reunió setmanal del Consell de Ministres, ja hi ha una vintena d'empresaris interessats en posar en marxa cases de turismes rural. Això suposaria uns 40 establiments, amb una oferta de 600 llits aproximadament.

El projecte de llei, que serà tramitat els pròxims dies al Consell General, facilita la construcció d'edificis destinats a allotjaments turístics del tipus borda, així com la rehabilitació d'edificis d'ús agrícola. Els allotjaments rurals es dividiran en dues categories: la casa rural, situada dins d'un nucli de població, i la borda rural, fora dels nuclis de població i amb la possibilitat de formar part d'una explotació agrícola o ramadera.

D'altra banda, la modificació crea l'anomenat Registre d'Ocupació. Els establiments, tal com feien per imperatiu del Decret dels Veguers del 1965, hauran de dur igualment el control de les dades fonamentals dels clients, tot i que ara les hauran de transmetre diàriament, per via telemàtica, al Servei de Policia. L'objectiu és doble, tal com va assenyalar Cinca: «reforça la seguretat ciutadana i, a la vegada, permetrà disposar de dades estadístiques que seviran per planificar estratègies en l'àmbit turístic».

Nova directora de l'INAF / El Govern va nomenar ahir la nova directora de l'Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF), a proposta del consell d'administració d'aquest organisme. Es tracta de Maria Cosan, de 34 anys, llicenciada en Economia per la Universitat Pompeu Fabra, màster en Auditoria Financera i postgrau avançat d'Instruments Derivats. Cosa, que des de l'any 2007 era directora de KPMG Andorra, «té una sòlida formació en l'àmbit financer», va subratllar Cinca, i prou experiència per «encarar el repte que suposa l'adaptació del sector financer als compromisos adquirits amb l'Acord monetari amb la Unió Europea».

COLLÈGE A ENCAMP / El ministre portaveu va informar també que aquest dimarts, durant una reunió celebrada entre una delegació francesa i una d'andorrana, es va acordar la signatura del conveni de cessió del terreny de Prada de Moles, que ha de permetre la construcció d'un nou collège a Encamp. Cinca va informar que l'aportació màxima del Govern serà de 3,7 milions d'euros, mentre que la resta del cost de l'obra l'assumirà l'Estat francès. Les previsions apunten a què l'obra pugui estar acabada a començament del 2016, tot i que el calendari dependrà finalment de França.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT